hirdetés

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerette volna tisztázni azokat az ellentmondásokat, hogy hány kórházi ágyról is kellett hazaküldeni a betegeket. Ezért 91 kórháztól kért adatokat. Nem kapott mert az EMMI nem engedi. Mi is így jártunk, szerettük volna bemutatni az Egri Markhót Ferenc kórházat és azt a magyar találmányt, amellyel évek óta itt se vírus, se baktérium nem fertőz. Nos az EMMI eddig nem adott engedélyt, ami fura, hisz talán büszkének kellene lenniük, hogy a hevesi intézményben milyen komoly sikereket ért el.

Mint ismeretes a kabinet előírta a kórházi ágyak hatvan százalékának felszabadítását, hogy ott szükség esetén koronavírus betegeket kezelhessenek.

Az operatív törzs szerint, a betegeknek csak két százalékát kellett elküldeni, míg korábban Orbán miniszterelnök még az ágyak 16 százalékának felszabadításáról beszélt.

Tóth Bertalan 91 kórháztól kérdezte ezért meg, hogy hány ágyat kellett felszabadítani?
Hány beteget kellett hazaküldeni?
Hazaküldés előtt végeztek-e rajtuk vírustesztet?
Tájékoztatták-e a betegek lakóhelye szerinti helyi önkormányzatot, hogy ellátásra szoruló személyek hazaszállítása történik?

Választ egyik egészségügyi intézménytől sem kapott a pártelnök, helyette az operatív törzshöz irányították. Az egyik kórházi vezető közölte, Kásler Miklós egészségügyi miniszter utasítása miatt, nem válaszolhat, mert tájékoztatást csak a törzs adhat. Tóth Bertalan feltette ezért kérdéseit az operatív törzs két vezetőjének, Pintér Sándor belügyminiszternek, illetve Kásler Miklós egészségügyi miniszternek, de eddig egyikük sem válaszolt.

Az Esti Újság is szeretett volna az Egri MArkhót Ferenc kórház vezetőivel beszélni, mert itt egy koronavírusos beteg sincsen. Sőt fertőzéses betegség sem volt az elmúlt években. Megtudtuk, hogy a kórház évek óta egy magyar találmányú ózonos berendezést használ és kutat közösen , és talán ennek tudható be, hogy nemcsak a koronavírus de más fertőzés sem tudta bevenni eddig a hevesi intézményt. Nos engedélyre várunk, a kórház vezetése is az EMMI bólintására vár, hetek óta.

Mi sajnáljuk, hogy az EMMI behúzta fülét -farkát és nem engedi, hogy a közvéleményt olyan magyar találmányról tájékoztassuk, amely a kórházi fertőzéseket képes megakadályozni és sikeres a vírusok, baktériumok elleni harcban. Csak halkan jelezzük egy minisztériumnak kötelessége a tájékoztatás és nem válogathat, hogy ad-e választ vagy engedélyt vagy sem.