hirdetés

Ismét luxusautóügybe keverték a fideszes honatyát. Erősen ekézik Papcsák Ferencet, Zugló volt fideszes polgármesterét a Matolcsy vezette MNB felügyelőbizottságának elnökét, akinek a tiszteletdíja mellett felső kategóriás luxusautót bérelnek, havi félmillióért. Papcsák Ferencet ellenzéki politikus társai anno a luxus Mercije miatt is támadták, amelynek jó pár autónyi parkolót csináltatott. De a fideszes honatya luxus WC- je is híressé vált.

papcsák merci

Az RTL Klub nekiment Papcsák Ferencnek,  Zugló volt fideszes polgármesterének az MNB jelenlegi felügyelőbizottsági elnökének. A honatya megint luxusautóügyével került a reflektorfénybe. Eddig ugyanis nem járt autó a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsági elnökének és tagjainak sem. Most már azonban jár.

Papcsáknak havi 484 ezer forintért bérelnek egy luxus, felső kategóriás Audi 6-ost, mint a jegybank felügyelőbizottság elnökének. A húszmillió forint értékű A6-os mellett a felügyelőbizottsági tagoknak is jár szolgálati autó. Akkor is, ha Papcsák Ferenc 3 és fél, a felügyelőbizottság többi tagja 3 millió forintot kap a munkájáért. A havi közel félmilliós autóbérletről szóló rendelkezést a Nemzetgazdasági Minisztérium hagyta jóvá.

Papcsák Ferencnek Zuglóban is volt hasonló ügye, igaz, akkor egy méregdrága, közel 200 ezer eurós luxus Mercijével verte ki a biztosítékot, s azzal, hogy csináltatott magának egy szép nagy parkolót is. Persze ezek után az ellenzék Papcsák luxus WC-jét is híressé tette. A zuglói polgármester korábban külön parkolót is fenntartatott magának a munkahelyén.

Pápa Levente, az Együtt politikusa úgy kommentálta az esetet, hogy a történetben már nincs semmi meglepő, megszokhattuk, hogy a nemzeti banki vezetők urizálnak.