hirdetés

Meglepő kijelentést tett Deutsch Tamás, a Magyar Paralimpiai Bizottság átmeneti elnöke, A Fidesz Uniós politikusa szerint nem lenne normális megközelítés, ha a parasportolók és az épek ugyanannyi pénzt kapnának, és ő amúgy sem „az egyenlősdi híve.

deutsch tamás

A Magyar Narancsnak aott interjújában az MTK elnöke és fideszes EP-képviselő Deutsch kijelentette: nem felháborító, hanem felháborítónak beállított dolgok hangzottak el a paralimpiai bizottság körül kialakult botrányban. Szerinte normális, hogy nem fizették még ki a parasportolók támogatására szánt Gerevich-ösztöndíjat, mert a Magyar Olimpiai Bizottság csak április-júniusban kapta meg az ösztöndíjhoz szükséges pénzt.
A Magyar Paralimpiai Bizottság átmeneti elnöke kijelentette: szerinte rossz megoldás, ami még Gyurcsány Ferenc sportminisztersége alatt lett bevezetve, hogy az ép és fogyatékkal élő sportolók ugyanannyi pénzt kapjanak az olimpiai érmekért, mert szerinte az egyenjogú az nem egyenlő. Szerinte az a normális, ha a paralimpikonok az ép sportolók juttatásának 70 százalékát kapják.