hirdetés

Valóban csak a pénz érdekli a képviselők többségét, hisz soha nem látott egyetértésben és a kormánnyal karöltve szavazták meg maguknak a brutális fizetésemelést. Ennyit az ellenzékről. Kivéve Gyurcsányékat. A DK ugyanis nem támogatták a havi 200 ezres emelést.

parlamenttt_935_2011032895405_857Az országgyűlési képviselők juttatásainak jelentős emelését tartalmazó módosító javaslatot fogadott el pénteken a törvényalkotási bizottság. A változtatást csak a DK politikusai ellenezték, az összes többi ellenzéki képviselő megszavazta azt. Így az a csúf helyzet adódott, hogy az MSZP, az LMP, a Jobbik, a Párbeszéd egyetértett a kormánnyal. Gyurcsányék azonban nemet mondtak a brutális emelésre. Ennyit a nagy ellenzékről, a kormányváltásról, ezek majdnem mind csak megélhetési politikusok se több, se kevesebb.

Mint arról az Esti Újság is beszámolt a testület fideszes többsége a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslathoz nyújtotta be a változtatást, amelynek értelmében évente növekednének a tiszteletdíjak, hiszen azokat az előző évi átlagbér háromszorosában határozná meg az országgyűlési törvény. Ez azt jelenti, hogy egy parlamenti képviselő jelenleg 748 ezer forintostiszteletdíja a jövőben 948 ezer forintra nőne.

Ha egy képviselő bizottsági tag, akkor a nagyjából bruttó egymillió forintos alapbére 1,2-szeresét keresné, de ha a törvényalkotási bizottság tagja, esetleg más bizottságban is benne van, akkor még ennél is több pénzt vihetne haza.
A legjobban Kövér László jár: a házelnök fizetése a képviselői illetmény 2,7-szerese lesz, tehát majdhogynem bruttó 3 millió forint.

A változások már idén augusztustól életbe léphetnek, ha azokat jövő héten a plenáris szavazáson is elfogadja a Ház.