hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a 4 év 6 hónap börtön büntetésre ítélt egykoron sikeres és a szervezett bűnözői körök, gengszterek által csak rettegett dandártábornoknak tartott Kiss Ernő a Kúriához beadta a felülvizsgálati kérelmét. Mint ismeretes, a tábornokot jogerősen elítélték, mert állítólag befolyással üzérkedett. Az ügyben felmerült, hogy a titkos információk begyűjtése nem volt jogszerű, de ezt senki nem vizsgálta. A vádlott nem ismerhette meg a titkos anyagokat. Több tanú pedig egyszerűen nem lett meghallgatva.

kiss-kocsis

Az elítélt dandártábornok dr. Kiss Ernő bár kénytelenül, tudomásul vette, hogy jogerősen elítélték, a döntés ellen felülvizsgálati kérelmet terjesztett be a Kúria elé az Esti Újság értesülései szerint. A KBI alapítója, a szervezett bűnözői körök ellen nyíltan harcot hirdető és sikert sikerre halmozó egykori főrendőr reménykedik, hogy az igaza kiderül és ügyét a Kúria befogadja.

Természetesen megkerestük a Kúria sajtóosztályát is.

A Kúria sajtótitkárságára eljuttatott kérdésére válaszul az alábbiakról tudjuk tájékoztatni. Az illetékes felvilágosítása szerint a kérdésben megadott ügyben dr. K. E. felülvizsgálati kérelme a Kúriára 2016. február 4-én megérkezett és elbírálásra vár. A benyújtott felülvizsgálati kérelmeknek nincs halasztó hatálya az ügyekre nézve – írta a Kúria sajtótitkársága az Esti Újság megkeresésére.

Mint ismeretes, elrettentő és súlyos ítéletet kért az ügyészség a dandártábornokra a Lassó Gábor bíró vezette Fővárosi Ítélőtáblán. Így még gyorsan ügyészt is váltottak tárgyalás előtt. A Fővárosi Ítélőtáblán gyorsan lezavarták dr. Kiss Ernő nyugalmazott tábornok, a magyar FBI, azaz a Nemzeti Nyomozó Iroda alapítójának büntetőperét és osztották ki a 4 év 6 hónapnyi büntetést jogerősen.

Az ügyészség befolyással üzérkedéssel vádolta Kisst, akit első fokon három év börtönre ítéltek, de ezt keveselte a vádhatóság. A védelem szerint az NVSZ által végzett lehallgatások törvénytelenek, így azokat nem lehet bizonyítékként felhasználni. Ráadásul az ügy állítólagos sértettjei is összevissza beszéltek vallomásaikban.

Mindenkit meglepett, hogy Kiss Ernő tábornok perében a vádhatóság a tárgyalás előtt ügyészt cserél. Picit fura és nem igazán szokványos dolog ez. Azonban ki is derült a másodfokú eljárás elején, hogy az új vád képviselője példás ítéletet, súlyos, mondhatni már elrettentő ítéletet kér, hisz a rendőrtábornok ügye a közéletre kihatással van, s ezt tűrni nem lehet. Emellett a tábornokot rendfokozatának a viselésétől is el akarják tiltani, ami már-már megmosolyogtató, olyan, mint az oviban, amikor elveszik a játék dömperünket, és emiatt dühösen mindent kívánunk annak, aki megfosztott kedvenc teherautónk tologatásától. Mindez pedig azért fontos, mert Kiss tábornoktól az összes ügyében kérték a rendfokozat elvételét az ügyészek.

Az első fokon kiszabott 3 éves büntetés sokkal súlyosabb kiszabását is kérték a Fővárosi Ítélőtábla dr. Lassó Gábor által vezetett tanácsától. Sőt a vádhatóság szerint minden rendben volt Kiss ügyében a lehallgatások körül.

A tábornok az utolsó szó jogán elmondta, hogy ő nem követett el bűncselekményt. Ő senkitől sem kért és nem kapott milliónyi eurókat, és sosem mondta, hogy az MVM 15 milliárdos bűnügyében a legfőbb ügyészt, Polt Pétert, vagy Pintér Sándor belügyminisztert kell megvesztegetni. Azt azonban nem tagadta, hogy arra viszont kíváncsi volt, hogy az MVM-ügy vádlottjai valóban akartak-e vesztegetni vagy sem, de erről nem szólt az NVSZ vezetőinek. Ezt utólag hibás döntésnek vélte, de ő a móri brutális rendőrségi fiaskó után  (másokat ítéltek el a 8 ember életet követelő mészárlással, mint akik elkövették, a bizonyítékokat az NNI gyűjtötte össze, amelynek az akkori vezetője ma az NVSZ vezetője – a szerk.) nem nagyon bízott így az NVSZ érintett vezetőiben. Azonban ez nem bűncselekmény. Kiss tábornok szerint az is érdekes, hogy miközben tartozott neki az FTC extulajdonosa és az MVM exvezére 300 ezer euróval, mert ő írta meg a vádlottak vallomását, és segítette a vádlottak ügyvédeinek a munkáját, hirtelen arra kérik, hogy egy Szabó nevezetű zsarolót leplezzen már le, aki azt mondja, hogy majd elintézi a felső hatalmi szerveknél azt, hogy ne folytatódjon az MVM 15 milliárdos maffiaügyében a nyomozás. Majd rákenik, hogy ő volt a zsaroló és ő kért euró milliókat – mondta dr. Kiss Ernő tábornok vádlotti vallomásában.

A tábornok ügyvédje, dr. Molnár Csaba szerint az NVSZ lehallgatásai törvénytelenek voltak. Ráadásul a tanúk, az állítólagos sértettek folyamatosan ellentmondásba kerültek önmagukkal is. Így Kiss Ernő felmentését kérte, vagy pedig az elsőfokú tárgyalás újraindítását, mert sok-sok minden nem lett tisztázva.