hirdetés

Portik Tamás, a közismert és a rendőrök által csak alvilági vezérnek tartott férfi tanúskodott Rogán ellen. Sőt. Az Aranykéz utcai robbantással és a Pirsztás elleni merénylet miatt nem jogerősen elítélt Portik Tamás azt állítja, hogy 10 millió forintnyi eurót vitt a politikusnak, a miniszterelnök tanácsadójának, H. Áprádnak a segédletével, de állítása szerint kevesellte az összeget. Rogán Antal hazugságnak nevezte Portik állításait. Sőt tételesen fogja cáfolni mindezeket.

portik rogán

Terhelő vallomást tett Portik Tamás – akit a Prisztás-merénylet és az Aranykéz utcai robbantás miatt nem jogerősen elítéltek –Rogán Antalra abban a polgári perben, amelyet a miniszter indított még Juhász Péter ellen, mert az bűnözőnek nevezte egy nyilatkozatában. A bíróság Rogán Antalt is beidézte, de a politikus nem jelent meg a szembesítésen, amelyet ügyvédei „halaszthatatlan közfeladat ellátásával” indokoltak. A minisztert legutóbb a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon látták.

Portik Tamás a mai perben azt nyilatkozta, hogy régóta, a kétezres évek közepe óta ismeri Rogán Antalt. Állítása szerint 2009-ben ismerte meg Pápa Marianne-t, és rajta keresztül az üzleti partnereivel, így a hölgy rokonságához tartozó Habony Árpáddal is napi kapcsolatban voltak. Egy ilyen beszélgetésen merült fel, hogy – ahogy a tárgyaláson fogalmazott: „Tóni intézi majd a piaci árnál olcsóbb ingatlanokat, és azok között van a Károly körúti is”. Portik vallomása szerint Árpi mondta, hogy Tónival intézik az értékbecslést.

Portik arról is beszélt a bíróságon, hogy egyszer vitt pénzt Tóninak, Árpi kérésére, és Marianne küldte az összeget. Tóni állítása szerint megköszönte, később azonban Habony azt mondta neki, hogy kevesebb pénzt kapott Rogán, mint kellett volna. Portik állítása szerint 10 millió forintnyi eurót vitt a politikus irodájába.

Portik vallomására reagálva a minisztérium az alábbi közleményt adta ki.

A Rogán Antal kontra Juhász Péter perben Juhász Péter arra is képes volt, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnöző meghallgatását kérje. Portik Tamás és Laborc Sándor, aki a Gyurcsány-kormány alatt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt, többször találkozott egymással. Két találkozójukról 2008-ban készült lehallgatási jegyzőkönyv, amely szerint Portik Tamás arra vállalkozott, hogy fideszes politikusok kompromittálására gyűjtsön vagy gyártson információkat. Az egyik ilyen lejáratandó politikusként Rogán Antalt említik meg. Ezen tények ismeretében, bármi, amit Portik Tamás mond, teljes mértékben hiteltelennek tekinthető.

A június 17-én sorra kerülő tárgyaláson azonban nemcsak az Együtt politikusa kívánt tanúkat megszólaltatni a bíróság előtt, hanem Rogán Antal is, akinek jogi képviselői két, az ügyben releváns információkkal rendelkező rendőr meghallgatását indítványozták, akik cáfolni tudják Portik Tamás hamis állításait. A bíróság azonban első alkalommal elutasította az idézési kérelmet azzal az indokkal, hogy a tanúk idézhető címe a bíróság állítása szerint nem állt rendelkezésére. Az ismételt bejelentést követően a tanúk meghallgatásának ugyan már nem volt akadálya, ennek ellenére a bírónő jelezte Rogán Antal jogi képviselőinek, hogy a tárgyalásra ne állítsák elő a tanúkat.

Reméljük, hogy a jövőben sor kerülhet a bíróságon az említett rendőrök tanúként való meghallgatására, hiszen ők azok, akik cáfolni tudják Portik Tamás hazug állításait.

Rogán Antal soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol, ahogyan Pápa Marianne-t sem ismeri, vele sem találkozott személyesen. Tanúkat fogunk megidézni, akik cáfolni fogják a gyilkosságért jogerősen elítélt Portik hazugságait. A mai nap is fényes bizonyíték arra, hogy kapcsolat Juhász Péter és Portik Tamás között van – írják a közleményben.

Májusban jogerősen tizenöt év fegyházra ítélték Portik Tamást a Prisztás-gyilkosság ügyében. A férfit 2014 februárjában egyszer már elítélte a Fővárosi Törvényszék Prisztás József, a budapesti éjszakai élet másik akkori meghatározó alakja megölése ügyében, de a Fővárosi Ítélőtábla utóbb új eljárást rendelt el. Az új eljárásban a törvényszék tavaly októberben tíz év fegyházra ítélte Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölés miatt.