hirdetés

Nem jött össze a szökés annak a drogkereskedőnek, akit a rendőrök akartak megállítani Velencénél. Volt itt száguldás, lövöldözés és elfogás is. A férfit elkapták és a drogkereskedés mellett hivatalos személy elleni erőszakért is felelnie kell majd, hisz egy rendőrt elsodóot az autójával.

 

Szerda délután, 14 óra 30 perc körül a rendőrség egy feltételezett kábítószer-kereskedő autóját akarta megállítani egy velencei parkolóban. Az autót vezető férfi azonban nem állt meg a jelzésre: gázt adott, és elsodort egy nyomozót, aki az elsődleges adatok alapján könnyebben megsérült.

A rendőrt biztosító egyik kollégája egy célzott lövést adott le a menekülő gépkocsi kerekére, de a dílert ez sem állította meg. Az autó – nyomában a felderítőkkel – tovább száguldott, végül néhány kilométerrel távolabb, Nadap és Lovasberény között tudták megállásra kényszeríteni, írja a police.hu.

A gárdonyi lakhelyű férfit elfogták, gépkocsijából mintegy hat kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot foglaltak le a BRFK felderítői.

A lövés ugyan nem okozott személyi sérülést de mivel fegyverhasználat volt az esetet az ügyészség is vizsgálja.

A férfi ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indítottak eljárást, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt az illetékes ügyészséget is értesítették.

(Turcsányi)