hirdetés

A kormánypárti politikusok nem akarnak a fizetésből egy forintot sem adni a koronavírus miatt bajba jutott embernek, vagy épp a frontvonalban dolgozóknak. Sőt a végrehajtások elindítására is igent mondtak a kormánypárti honanyák és honatyák. Nos ennyit arról, hogy a kormány kit hagy az út szélén. Kamu politikusok, kamu ígéretekkel.

 

Hiába érvelt a szolidaritással Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs. A kormánypárti politikusokat ez pont nem érdekelte csak az, hogy egy filléres sem szeretnének kevesebb fizetést mint eddig. Azaz a legfontosabb érv a saját maguk jólétének a biztosítása. Ja és bárkit az út szélén hagynak emiatt. Nos ez fura, hisz Orbán Viktor épp az ellenkezőjét mondja.

Szél Bernadett független képviselő Facebook-oldalán tudatta, hogy a Fidesz és a KDNP szó nélkül leszavazta javaslatukat, ami csak az alapfizetést hagyta volna meg a képviselőknek a veszélyhelyzet alatt.

Mivel a parlamenti képviselők megemelt fizetést kapnak, ezért újra azt kérték (Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs) az Országgyűléstől, hogy ezt a növekményt és minden parlamenti tisztséghez kötődő plusz pénzt utaljanak át a Járvány Elleni Védekezési Alapba, onnan az egészségügyi és a szociális dolgozóknak.

A kormánypárt a végrehajtások megfékezését sem támogatta. Így indul áprilistól a kilakoltatási dömping és a bérekből való tartozások levonása.

Azt, hogy a kormánypárti képviselők ezúttal miért mondtak nemet, ő sem tudja, mert indoklás és „szó nélkül” utasították el a javaslatot. Szél Bernadett így csak abban biztos, hogy eszük ágában sincs szolidarítani a frontvonalban dolgozókkal.

Ellenpontként a képviselő arról is írt, hogy az osztrák kormány az egész fizetését a védekezésre adja.

(Turcsányi)