hirdetés

Nagy a baj a szebb napokat látott kaposvári futballcsapatnál. Hiába jött új tulajdonos, hiba ígért az fűt fát, az UTE ex-elnöke és a Fradi támogatója a pueblás Sólyom Sándor eddig nem sok jót tudott tenni szeretett csapatáért. Mondjuk várható volt a malőr, hisz Sólyom a salgótarjáni focit sem virágoztatta fel, amihez szintén sok köze volt. A csakfoci.hu információi szerint van olyan kaposvári játékos, akit már az albérletéből is kitettek, mert nem fizet a klub. A játékosok elmaradt bérükről pedig csak álmodozhatnak.  Sólyomtól többen óvták a kaposvári Rákóczi FC vezetőit, már csak azért is mert komoly büntetőeljárás van ellene folyamatban s ez nem az első ügye.

 puebla rákóczi

Az NB II-es klubnál hónapok óta csúsznak a fizetéssekkel. Sőt a sportolók albérlete sincs fizetve így van akit már az utcára tettek. Így hiába jött az új befektető, az új messiásként várt tulajdonos, aki ígért sok sok pénzt és békét, s fejlődést, mindez csak ígéret maradt. Úgy tudjuk a pueblás cégek vezetője ellene régebben komoly gazdasági bűntény miatt volt büntetőeljárás és most is van egy folyamatban Tolna megyében, ahol állítólag pénzmosás is megtalálható a vád pontjai közt. Nos ezek tudtával lett a kaposvári foci csapat új tulajdonosa Sólyom Sándor.  A Puebla egyébként szereti a focit és szereti azt támogatni is. Sólyomék elsőként az FTC-nél tűntek fel, mint támogatók. Bár ott sem érdekelt senkit Sólyom igen sötét múltja és jelene, ezek után Sólyom a salgótarjáni foci megmentésére sietett de ott sem lett a végén happy end. Most pedig Kaposváron tűnt fel az utalványos cég tulajdonosa s itt sem áll jól a csapat anyagi helyzet, Sólyom úgy tűnik itt sem lett megmentő és futball hős.

Mint ismert, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete felszólító levelet küldött a Rákóczinak az adósságok rendezése végett, de úgy tudjuk, azóta sem történt előrelépés az ügyben. A csapat játékosai hamarosan találkoznak a vezetőkkel és a tárgyalás kimenetelétől teszik függővé a következő lépéseket.

A pueblás Sólyom Sándor személyében hiába lett új tulajdonosa tavaly év végén az NB II-es Kaposvárnak, az anyagi gondok nem oldódtak meg. Úgy tudjuk, a keret nagy részének négy havi fizetéssel tartozik a klub, de akadnak olyan játékosok, akik ennél is régebben kaptak teljes fizetést és vannak, akiket már az albérletükből is kitettek emiatt.

A csakfoci.hu információi szerint Sólyom azt ígérte a futballistáknak, hogy karácsony előtt megkapják egy havi bérüket, január 10-éig pedig minden tartozást kifizet. Ebből eddig annyi valósult meg, hogy az ünnepek előtt a keret összesen kapott 1 millió forintot, ami azt jelenti, hogy fejenként 40 ezer forinthoz jutottak a labdarúgók.

A tarthatatlannak tűnő helyzet miatt a keret tagjai ma találkoznak a vezetőkkel és a tárgyalás kimenetelétől teszik függővé, hogy ezt követően milyen lépéseket tesznek. Ha rövid időn belül nem rendeződik a szebb napokat is látott, korábbi NB I-es klub helyzete, úgy azt sem kizárt, hogy többen is távoznak Kaposvárról.