hirdetés

Kezdődik a nagy buszátalakítás. Bár azt kíváncsian várjuk, ahogy az új Merci buszokat elkezdik majd toldozgatni-foldozgatni sufnituninggal a szakszervezet javaslatára. Mint ismeretes, a szakszervezetek panaszkodtak, hogy egyre több BKV-buszost ér támadás.

bkvAz összes  BKV-buszon zárttá alakítják a vezetőfülkét, hogy megvédjék a sofőröket az egyre gyakoribb támadásoktól. Az első ilyen járművek novemberben jelenhetnek meg Budapesten.

Az intézkedés a régebbi Ikarusok mellet az összes típust érinti, ez több száz járművet jelent. Mondjuk kíváncsian várjuk, ahogy a vadonatúj Merciket elkezdik majd sufnituninggal átalakítani, érdekes lesz. Igaz, az is lehet, hogy van gyári kabin, és azt simán a Merci-gyár majd beszereli, természetesen jó pénzért.

A zárt fülkék kialakítását az Egységes Közlekedési Szakszervezet javasolta a BKV-nak, a cég vezetése pedig elfogadta a javaslatot. Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke a portálnak azt mondta, hogy már felmérték a járműparkot, a tervek készen vannak és már kiválasztották azokat a vállalkozókat, akik elvégzik a fülkék átalakítását.

Az első ilyen biztonsági fülkével ellátott buszok novemberben jelenhetnek meg Budapesten.
Az utóbbi időben valóban megszaporodtak a sofőröket ért támadások. Áprilisban késsel fenyegették a 214-es busz vezetőjét, mert így akarták megállítani a járművet, szeptemberben pedig a 95-ös busz sofőrjének estek neki egy karfával, miután egy csoportot jegyváráslásra szólított fel.