hirdetés

A Terrorelhárítási Központ elfogta azt a férfit, akivel szemben a debreceni rendőrök különösen nagy kárt okozó csalás miatt nyomoznak.  A gyanúsított arannyal bízniszelt.
TEK csalóEgy debreceni, később budapesti székhelyű gazdasági társaság befektetési arany értékesítésével foglalkozott. A társaság vezetője az ügyfelekkel termékértékesítési szerződést kötött befektetési arany adásvételére. A cég az ügyfelekkel, akik nem kívánták a megvásárolt befektetési aranyat saját maguk tárolni, tárolási szerződést kötött, amelyért külön ellenszolgáltatást kért.

Az ügyfelek az arany ellenértékét a cég felé kifizették, azonban pénzükért később sem aranyat, sem a befizetett összeget nem kapták meg. Sz. Árpád a nyomozás jelenlegi adatai alapján 20 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek közel 130 millió forint kárt okozott.

Az ügyben feljelentéseket tettek a sértettek, és olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet. A rendőrség közreműködésével a Terrorelhárítási Központ október 25-én elfogta a budapesti lakost.
A nyomozók a budapesti férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.