hirdetés

Araboké a Párizsi Udvar
2014-05-12 13:25

Eladták a Párizsi Udvart.A Ferenciek terén évek óta üresen álló műemlék épületért 2,1 milliárd forintot fizetnek. A vevő egy arab férfi frissen alapított cége.

Múlthéten a Rogán Antal vezette Belváros-Lipótváros önkormányzata a közgyűlés zárt ülésén hozott határozatot a Párizsi Udvar eladásáról. Az ülés határozatai egyelőre nincsenek fent a kerület honlapján, az ülés előterjesztéséből pedig csak annyi látszik, hogy a napirendi pontok között szerepelt az is, hogy döntenek műemlék ingatlanok értékesítésére kiírt pályázat eredményéről is. A Párizsi Udvar a Ferenciek terén álló műemlék épület, amely évek óta üresen áll, az önkormányzat évek óta próbál túladni rajta.
A testület zárt ülésén arról hoztak döntést, hogy az épületet a Párizs Property Kft. veheti meg, akik az ajánlatukban 2,1 milliárd forintot ígértek érte.
A cégnyilvántartás szerint a céget idén február végén alapították, két hétig egy Belize-ben bejegyzett cég volt a tulajdonosa, majd két arab nevű magánszemély, egyiküknek egy budapesti, másikuknak egy szaúd-arábiai címe volt. A szaúdi tulajdonost március végén törölték, így jelenleg csak egy tulajdonosa van a cégnek: Ayesh-Majdi Helmi Rida, akinek a 13. Marina-parti címére jegyezték be a félmillió forinttal alapított, aztán hárommillió forintra tőkésített céget.