hirdetés

Újabb TV2-ös felvonás. Miközben Andy Vajna már állítólag RTL Klub-os sztárokat csábítgat a még nem tulajdonolt tévéjéhez, addig a miniszterelnököt legeciző üzletember barátja, Fonyó Károly fúziós eljárási kérelmet nyújtott be. A Simicska Lajoshoz köthető és a Bajnokok Ligájában szereplő veszprémi kézisek vezére két céget vett meg korábban a TV2 igen érdekesen üzletelő ügyvezetőitől, ezzel együtt irányítási jogot szerzett a TV2-csoport felett.

fonyó károly

Megérkezett a Megapolis Media Zrt. fúziós eljárási kérelme is a TV2 megvásárlása miatt a Gazdasági Versenyhivatalhoz, a kérelem a versenyhivatal honlapján olvasható. A Megapolis október 13-án – egy korábbi megállapodás szerint – megvásárolta CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft. 100 százalékos üzletrészét, amivel irányítási jogot szerzett a TV2 Media Group Holdings Kft. és ezáltal a TV2 csatornát üzemeltető vállalkozások felett. A CCA Vízió és a Double 6 Dominoes október 15-én a TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét a Megapolis Mediára ruházta át, ugyanazon a napon kelt, együttes adásvétel keretében. Ezzel a Megapolis a TV2-t üzemeltető TV2 Kft. anyavállalata, a TV2 Media Group Holdings Kft. egyedüli irányító tagjává vált. A Megapolist a Simicska Lajos üzletemberhez kötődő  Fonyó Károly irányítja, aki a világhírű Veszprém Bajnokok Ligájában évről évre szereplő csapatát is irányítgatja.

Basa Andrea, a GVH szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a versenyhatóság ez esetben is az előírt eljárást fogja követni. Először megvizsgálja, hogy a vásárlás fúziónak minősül-e, majd ha erre igen a válasz, akkor azt kell eldönteni, hogy engedélyköteles-e a tranzakció. Ha erre is igen a válasz, akkor azt kell eldöntenie a GVH-nak, hogy a vásárlás felvet-e versenyjogi aggályokat.

A GVH múlt pénteken már engedélyezte azt, hogy a Vajna-csoportba tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport és a CEE Broadcasting Limited felett. Akkor a versenyhatóság kifejtette: a versenyhivatal vizsgálata nem terjed ki a tulajdonos kilétére, így a GVH az ügylettel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában nem foglalt állást.

A szerződéssel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában a bíróság dönthet. A GVH engedélye nem a szerződés érvényességéhez, hanem annak hatályosulásához szükséges.

Andy Vajna pedig nekikezdett az RTL Klub-os sztárok átcsábításához. Nos, ez merész lépés mindenkitől, hisz egy biztos TV2-ügyben, hogy semmi sem biztos. Így a legjobban Hajdú Péter remeghet, hisz van pár műsora a tévénél és ő nyíltan Andy mellé állt, ami érthető, hisz neje, Kata és Vajna neje is jóban van. No meg a producer korábbi társa az MSZP-kormány miniszterelnökének, Medgyessynek a nevelt lánya, Tornóczky Anita révén Orbán Viktor legbelsőbb köreihez is eljut. Persze ez lehet, hogy édes kevés lesz mindenhez. Ki tudja.