hirdetés

A kormány fel van készülve a folyamatosan érkező koronavírus elleni vakcinaszállítmányok felhasználására. Bár a miniszterelnök nem elégedett a vakcinák beszerzési tempójával. Az Esti Újság úgy tudja nemrég a kormány kapott ajánlatot egy 1 millió darabos azonnali szállítmányra de úgy tűnik valami miatt nem sürgős ez az 1 millió darab vakcina. Persze kinyomozzuk valóban így történt-e.

 

„Újabb vakcinaszállítmány érkezik, amely 39 ezer fő oltására elegendő. Ezzel egy időben fontos leszögezni, hogy nem igazak azok az ellenzéki állítások, hogy a kormánynak ne lenne oltási terve. A lakosság tömeges oltásánál prioritási sorrendet kellett felállítani, amelynek alapját az önkéntesség, és a koronavírus okozta megbetegedés szempontjából való veszélyeztetettség képezte. Így ennek szellemében készült el az oltási rend” – írta Facebook oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Mindez szép és jó de sajnos kevés van és kevés vakcina érkezik. Ráadásul a miniszterelnök nemrég azt mondta nem elégedett a portyázó tisztviselőkkel, hisz a vakcina beszerzés tempója lassú.

Igen élet halál harc folyik az ampullákért.

Az Esti Újság úgy tudja nemrég a kormány kapott egy kínai felajánlást 1 millió darab vakcina azonnali leszállítására. Persze EU engedélye nem tudjuk van-e ezen vakcinának de csak be lehet pár hét alatt vizsgáltatni, hisz a szükség nagy úr. Ráadásul ezen vakcinákat már tömegesen adják más országokban. Már pedig a harmadik hullám már jön, itt van a szomszédban és ez sokkal brutálisabban terjed mint az eddigi Covid-19. Azaz mi azt gondolnánk fontos lenne ez az 1 millió db vakcina, de úgy tudjuk a felajánlással az illetékesek nem éltek. Azaz állítólag nemet mondtak a beszállítónak és így a kínai államnak is.

Természetesen mi nem hisszük el, hogy ez történt ilyen veszélyes időkben és keressük majd az illetékeseket, hogy ők valóban találkoztak-e a felajánlással és, hogy lett-e döntés és miért mondtunk nemet.

Bár a pontos részleteket nem ismerjük még, de hamarosan beszámolunk róla, hogy tényleg nemet mondtunk-e a kínai 1 millió darab vakcinára és, hogy miért.

(csákány-horváth)