hirdetés

Aggódnak a szülők és 150 diák a Pápai Szakképzési Centrum Egry József Szakgimnázium hallgatói, mert bezárják az iskolát. A bezárás a zánkai tábor felújítása miatt lesz de úgy vélik az iskola itt már sosem nyit ki.

 

Több órás szülői értekezletet tartottak az egykori zánkai úttörőtábor helyén működő Pápai Szakképzési Centrum Egry József Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, miután kiszivárgott, hogy a zánkai tábor felújítása miatt vélhetően mennie kell az iskolának.

Az érintettek szerint,  ha az igazgató nem szólt volna nekik, akkor lehet, hogy csak az év végén tudták volna meg, hogy bezárhat az iskola. Az értekezletet Vellai László Gábor igazgató, valamint az illetékes Szakképzési Centrum egyik vezetője tartotta, akik elmondták, hogy az egykori táborban többek között az iskola menzáját újítják fel, ezzel indokolták, hogy átmenetileg biztosan bezárják az iskolát, de a felvázolt tervek alapján a szülők tartanak attól, hogy ez könnyen végleges bezárást jelent, a több mint 150 diáknak pedig új iskolát kell találni.

A Szakképzési Centrum most arra törekszik, hogy minden diáknak a szakmájának megfelelő iskolát találjanak a régióban. Az egyik legfontosabb kérdés az, hogy már megtartották a felvételiket, sok diák pedig csak ezt az egy iskolát jelölte. A szülők annyi garanciát kaptak, hogy az iskola ebben a tanévben zavartalanul működni fog.

Az értekezlet időpontjában az iskola épületénél nagy számban felvonultak a zánkai tábort őrző Valton Security biztonsági őrei, valamint a tábor bejáratánál a szülők rendőrautót is láttak. Azonban rendbontásra senki sem készült, így ezt az erőfitogtatást egy picit furcsállták a szülők.