hirdetés

Közel száz kórházi alkalmazott hetek óta nem kapta meg a fizetését. A pénz a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ több osztályán maradt el állítólag. A fizetés elmaradása a részmunkaidőben és félállásban dolgozókat érinti: ápolókat, nővéreket, betegszállítókat, adminisztrátorokat. Az államkincstár elméletileg mindenkinek utalta a fizetését így több mint fura, hogy ennyi ember nem kapta meg. 

péterfy kórház

A törvény szerint a dolgozóknak minden hónap 10-ig kellene megkapniuk a bérüket, az egyik kórházi dolgozó szerint ha pár nap csúszással is, de hó közepéig meg szokott történni az utalás. Most azonban nem ez történt. Hetek óta nem jön a fizu. A kórház nem hivatalos magyarázata szerint az államkincstárban lehet valami, nemrég álltak át a KÉR rendszerre, emiatt keletkezhetett valami adminisztratív zavar, ami miatt nem mennek az utalások.

A KÉR egy hatalmas állami szerverközpont, ami néhol egyszerűsíti, máshol épp bonyolítja az állami szervek kommunikációját. Államkincstári források szerint nem a KÉR a hibás, ők már átutalták a pénzt.

A Péterfy egyik dolgozója azt mondta, azért késnek a bérek, mert a kórház akut pénzhiánnyal küszködik.

Mindez elképzelhető, amit mond a kórházi alkalmazott, de a fizetéshez sok köze nincs a kórháznak, nem is férnek hozzá, azt az államkincstár utalja.

Állítólag van olyan dolgozó is már, akit a fizetési elmaradás miatt kitettek az albérletéből. Mindez elképesztő. Persze a „háziúr” is rettentő jó fej lehet, aki ezt meglépte.

A pénzüket nem megkapó alkalmazottak közös fellépésre készülnek, többen állítják, ha nem kapják meg december 1-ig a bérüket, akkor nem mennek be dolgozni.