hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal  pénzügyőrei 186 db mississippi aligátorbőrből készült óraszíjat foglaltak le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

aligatororanavA pénzügyőrök folyamatosan ellenőrzik a légi áruforgalomban érkező küldeményeket. Így bukkantak rá arra a Svájcból érkező csomagra is, amely 227 darab óraszíjat, valamint 12 db óra alkatrészt tartalmazott.

A küldemény vizsgálata során felmerült a gyanú, hogy az óraszíjak védett állat részét tartalmazhatják, melyeknek az Európai Unióba történő behozatalához CITES engedélyek bemutatása szükséges. A küldeményhez azonban nem voltak ilyen papírok.

A termékek beazonosítása érdekében a pénzügyőrök megkeresték a Földművelésügyi Minisztériumot és a Magyar Természettudományi Múzeumot, akik a szakértői véleményükben megállapították, hogy a küldeményben talált termékek közül 186 db óraszíj védett, mississippi aligátor részét tartalmazza.

Az óraszíjakat a NAV munkatársai lefoglalták, és természetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.