hirdetés

Az MSZP aggódik a metró miatt. Közleményükben kijelentik, hogy a 3-as metró állapota tarthatatlan. Nincs olyan, a metró jelenlegi állapotát ismerő szereplő, aki vitatná az azonnali metrófelújítás szükségességét. Magyarországot és Budapestet immáron 6 éve a Fidesz vezeti.

3-as-metro-indexA fideszes kormány és a városvezetés is hat éve nem tesz semmit az ügyben. A 3-as metró felújításának idejére kiírt buszbeszerzési tendert most megsemmisítették, ezzel pedig ki tudja, mennyi ideig húzódik tovább a város egyik legforgalmasabb közösségi közlekedési útvonalának felújítása.

A hírek szerint különféle fideszes érdekcsoportok marakodása áll a háttérben. Cikkek, hírek keringenek az érintettekről, hol Tarlós István főpolgármestert vagy Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert, hol a Habony–Rogán párost emlegetik, akik miatt nem halad az ügy.
Végtelenül elszomorító, ha akár csak a fele igaz annak, hogy Fidesz-közeli emberek vitája miatt húzódik a napi 400 000 ember utazását kiszolgáló metróvonal felújítása.

Az sem számít, hogy épp melyik fideszes miatt nincs felújítás. A Fidesz felelős az ügy elhúzódásáért. A Fidesz felel azért, hogy arra is képtelenek, hogy 150 buszt beszerezzenek a felújítás idejére. Azért is, hogy 2017-ben Budapest úgy rendez vizes világbajnokságot, hogy nem jár majd a 3-as metró – a világbajnokság közelében futó metró –, és most, bő fél évvel korábban még a buszok sem biztosak.

Ha Orbán Viktor és csapata ezen a felkészültségi szinten menedzselik a várost, mégis hogyan akarnak olimpiát rendezni?

A főpolgármester számára pedig személyes hozzáállásától függetlenül mindegy, hogy vezetése alatt melyik fideszes szereplő miatt nem halad épp a metrófelújítás, a tény az, hogy nem halad.

Álláspontunk továbbra is egyértelmű: a 3-as metró felújítását azonnal meg kell kezdeni, az állomásokkal együtt, az ehhez szükséges buszbeszerzésen pedig a lehető legrövidebb idő alatt beszerezhető buszokat kell megvásárolni – írta Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi képviselője.