hirdetés

A Magyar BÍrósági Végrehajtói Kar elnöke nagy bajban lehet és már biztos, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz ellene és már az ingatlanjait is bűnügyi zár alá vették. S.Györgyöt hetekkel ezelőtt fogták el a reptéren nejével együtt. A rendőrség és az ügyészség még azt is tagadta eddig, hogy eljárás folyna a Magyar Bírósági Végrehajtó szervezet feje ellen. Polt Péter legfőbb ügyész az ellenzéki honatya Hadházy Ákos kérdésére sem mondta el, hogy mi van S.Györggyel.

 

Ennyi volt a nagy titkolózás. S.György ellen, aki a Magyar BÍrósági Végrehajtói Kar elnöke volt a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálódik. Sőt az elnök ingatlanjait már biztosítási intézkedés alá vették azaz ezen ingatlanok nem eladhatóak. Így a Földhivatali bejegyezésekből kiderült ki nyomoz és ki gyanúsította meg a hetek óta nem látott elnököt. A tulajdonlapokat maga Hadházy Ákos tette közzé a közösség oldalán az alábbi szöveggel.

Polt hiába titkolta, most már biztos: A BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓI KAR ELNÖKE ELLEN A KÖZPONTI NYOMOZÓ FŐÜGYÉSZSÉG NYOMOZ. A GYANÚ PEDIG KORMÁNYTAGOT ÉRINTŐ HIVATALI VESZTEGETÉS, VESZTEGETÉS ELFOGADÁSA VAGY BEFOLYÁS VÁSÁRLÁSA LEHET.
A Főügyészség ugyanis néhány napja a végrehajtói kar elnöke, Schadl György és felesége ingatlanjainak zár alá vételét kezdeményezte a tulajdoni lapok szerint (a képeken láthatóak). A végrehajtó hetek óta elérhetetlen, így a letartóztatásáról szóló hírek is igazak lehetnek. A büntetőeljárás ténye pedig a fentiek alapján egyértelmű. Még izgalmasabb, hogy a nyomozó szerv a Központi Nyomozó Főügyészség. A szervezet honlapján olvashatóak azok a kiemelt ügyek, amelyeknél ők az illetékesek. Nyilván nem jön szóba például a bíró elleni emberölés, a felsorolt esetek közül csak a kormánytag megvesztegetése életszerű. A fentiek tények. Tény az is, hogy a végrehajtói karban a trafikosztáshoz hasonló átrendeződés folyt az elmúlt években. Sok végrehajtótól elvették a jogot amiatt, mert nem volt jogi diplomájuk. Egyrészt vicc, hogy enélkül is űzhették ezt a szakmát, másrészt viszont az így felszabadult zsíros bizniszért megindult a harc. Ami több helyről érkezett, de meg nem erősített információ, de a fentiek és az eddigi tapasztalatok (lásd: trafikok) alapján könnyen elképzelhető: Schadl pénzért adhatta a végrehajtói helyeket, de ehhez az Igazságügyi Minisztérium egyik vezetője felé is tejelnie kellett. Igazán csak ez – kormánytag érintettsége – lehet az oka annak az egészen elképesztő titkolózásnak, amit Polt és a kormány művelt az elmúlt időszakban. A zár alá vett ingatlanok amúgy a Partizán korábbi videójának adatai szerint szintén korrupciógyanús módon juthatott a végrehajtó házaspárhoz, de az olyan “csipcsup” ügy miatt a Központi Nyomozó Főügyészség nem mozdulna.-írta Hadházy Ákos, országgyűlési képviselő.

Nos az ügy érdekes és egyre izgalmasabb. Valóban S.György személye miatt csak ezen ügyészi szervezet vizsgálódhat. Az azonban, hogy eddig mindenki mindent tagadott elgondolkodtató. Lehet az ügyben vannak államtitkok, ki tudja?! Az azonban biztos, hogy lesz még gyanúsított bőven az ügyben kérdés kik.

Tény kérdése, hogy S.György esete több mint kínos. A bíróságokat felügyelő miniszternek pedig el kell gondolkodnia. Tőlünk nyugatabbra ilyenkor leszoktak mondani a miniszterek, hisz, ha az ő beosztottjuk bűnügybe keveredik az a bársonyszékre is árnyékot vet.

(cs)