hirdetés

Annyira mégsem bünteti a kormány a Telekomot, amiért az a nép nemzeti zenészének tartott Ákossal szerződést bontott egy félreérthető és diszkriminatív kijelentése miatt a művésznek. Szilveszter napján ugyanis, nem sokkal a kormányszóvivő Kovács Zoltán nagy bejelentése után, azazhogy a kormány minden szerződést felbont a Telekommal, majd később javítva lett, hogy csak a mobilnet lesz felmondva, furamód szerződést hosszabbított a Honvédelmi Minisztérium a tiltólistára tett Telekommal.

Ákos és a kormány-MTI

Érdekes, már-már kabarisztikus folytatása van a kormány kontra Telekom-ügynek. Bár a kormány szószólója, Kovács Zoltán kommunikációs sajtós szaktekintély bejelentette nagy dirrel meg dúrral, hogy a telekomos szerződéseket felmondják, mert Ákos, az általuk is igen kedvelt zenész szponzorálását megszüntette a telekommunikációs cég, ez pedig tűrhetetlen. Nos, a nagy szerződésbontásból hamar kiderült, hogy egy havi 58 ezres szerződés lett felmondva. Sőt nemhogy tiltólistára került a Telekom, hanem úgy tűnik, épp kedvelt beszállító lett a Fidesz-kormánynál, hisz a nagy Ákos-botrány után szegény kormányszóvivőt megcáfolva épp a honvédelmi tárca kötött egy igen szép szerződést a Telekommal. Egy mobil direkt szolgáltatásról, azaz nem állt be a szerződésbontók sorába a Simicskó István vezette minisztérium, s ezzel nem volt egyedül.

A Közbeszerzési Értesítőben január 29-én jelent meg, hogy a Honvédelmi Minisztérium 3,5 millió forintos értékben meghosszabbította a Mobil direkt bekötés szolgáltatás (PBX) tárgyú szerződését a Telekommal. A minisztérium 2014-ben bruttó 30 milliós, 2015-ben bruttó 40 millió forintos keretszerződést kötött a Telekommal a szolgáltatásra, az új szerződést a fennmaradt keret felhasználására irányul.

A minisztérium indoklása szerint „a keretszerződés hatályának meghosszabbítása a szolgáltatás folyamatosságának fenntartása érdekében szükséges, tekintettel arra, hogy a mobil direkt szolgáltatás 2016. évi biztosítása érdekében kezdeményezett közbeszerzési eljárás nem fejeződött be a keretmegállapodás határideje, 2015. 12. 31. előtt.”

Azonban nem csak a HM volt az egyetlen állami intézmény, amely a Kovács Ákos-ügy közepén nem bontotta fel szerződését. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság szerződött 4,5 milliárd forintos keretszerződésben a Telekommal.

A fővárosi önkormányzat január 13-án megjelent hirdetménye szerint pedig ők is szerződést kötöttek a céggel távközlési szolgáltatásra 2017. év végéig, bár a Tarlós István vezette önkormányzat nem állami szerv.