hirdetés

A rendőrautóban különös módon meghalt Welsz haverjának is utalt a Magyar Tenisz Szövetség egy milliárdot. Kérdés milyen munkát végzett M.András cége, hisz a férfi legfőképp csak bedőlt és jelentős adótartozásokat felhalmozó cégeket hagyott eddig maga után és akárcsak az elhunyt barátja ős is  híres a modernkori adóoptimalizálásról.  A Fideszes vezetésű szervezetnek és különösen Szűcs Lajosnak ez több mint kínos. Ráadásul M.András cége korábban a Hagyó perben is felmerült, hisz a BKV-nak valós munka nélkül számlázott. A Fideszes elnöknek Szűcsnek minderről illet volna tudnia, hogy kikkel is üzletel. 

 

teniszNagy bajban van a tenisz szövetség. Nem elég az, hogy úgy tűnik olyan vállalkozáshoz utaltak egy milliárdot, amelynek a tulajdonosa egy máltai off shore cég. Hanem kiderült ezen cégnek a kézbesítési megbízottja az a K.Tamás, aki nem mellesleg egy sokat támadott lovagrend tagja  és ezen lovagrend nemzetközi testőrszövetségében is benne van. Így rendőri és katonai vezetőkkel is bármikor találkozhat, ami nemzetbiztonsági szempontból aggályos.  Főleg úgy, hogy a cég vezetője korábban a Hagyó-ügyeben is érintett volt. Sőt milliárdos pénzmosásokban vett részt egy munkaerőkölcsönző céggel karöltve. M.András ezen cég vezetője a profi sportban is mosta a milliárdokat, 2006-tól kezdve. Ez a cégvezér pedig  jó barátja volt a rendőrautóban meghalt Welsz Tamásnak is, aki nemcsak az adóoptimalizációs eljárásokban  volt járatos de diplomata útleveleket is intézett, így bukott el Simon Gábor az MSZP egykori erős embere és lett vádlott, ugye Welsz miatt.

Nos úgy tűnik a Fideszes politikus vezette Magyar Tenisz Szövetség  ilyen emberekkel üzletelt. Szűcs Lajos ezt vagy nem tudta vagy becsapták. Vagy nem érdekelte, hisz ő a hatalom. Az azonban picit fura, hogy a Fideszes tenisz elnök nem nézte meg kiknek utalják a szövetségi milliárdot. Persze lehet nem egy , hanem sokkal több milliárdról van szó. Egy biztos erkölcsileg ebből az M.András által vezetett számlagyáras sztoriból már nem tud jól kijönni Szűcs elnök úr.

Természetesen a rendőrségi vizsgálat még tart de aligha fogják tudni ezt elkenni. Bár az is lehet ezt is megússza a számlagyáras M.András és csapat, hisz emberei a rendőrséghez, katonasághoz járnak egy testőrszövetség nevében. Így akár le is mutyizhatják az ügyet.

M. András neve az elmúlt évtizedben többek között a Sportlife Kft és a Sport & Média Kft kapcsán vált ismertté. E két cég volt az egyik meghatározó szereplője a kétezres évek magyar profi sport adóoptimalizálásának, azaz adócsalásának. A klubok ugyanis az átutalt pénzeket visszakapták és M.András és csapata mindezt 5-15%-os munkadíjért csinálta. Azaz pestiesen mondva mosta a pénzt, nemcsak a profi sportkluboknak.

Így ezen fura és kétes múlttal aligha lehet feltételezni, hogy M.András cége a hozzá érkező tenisz szövetségi milliárdokért komoly vagy valós munkát végzett volna.  Így feltehetőleg a milliárdból szépen lebvette a maga kis jutalékát és a többit vitte oda, ahova mondták neki.

Mint ismeretes a Magyar Tenisz Szövetség egyik tagszervezete október végén tett feljelentést a szövetség gazdálkodása miatt. A IX. kerületi ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt rendelte el a nyomozást.

A NAV-nyomozás – ami úgy tudjuk, hamarosan elkezdődik – mindenesetre precedenst teremthet, és fontos kérdésekre adhat választ.

Az ügy érdekessége, hogy a gyanúba kevert cég máltai tulajdonosának a kézbesítése megbízottja K.Tamás, aki egy neves nemzetközi testőrszövetség tagja, amely köthető egy sokat támadott lovagrendhez. Ő így rendőrökkel és katonákkal is rendszeresen találkozik, ami a tenisz szövetség kétes ügyeiben indult nyomozást veszélyeztetheti, sőt meg is hiúsíthatja.