hirdetés

A Szent Imre kórház pszichiátriai osztályán szült meg egy nő, akinek a kisbabája a kórház szerint már halva született. Nem vitték át állítólag a pár méterre lévő szülészetre. Felelős nincs az ügyben a magyarázat picit elképesztő, mert azt állítják, hogy nem a terhesség volt az elsődleges kórképe a betegnek.

pszichiatria

A Szent Imre kórház pszichiátriai osztályán szülte meg gyermekét egy ott lévő nő. A nőt állítólag nem vitték át a szülészetre, csupán egy függönnyel választották el a többi pszichiátriai betegtől, és az asszony így a kórteremben szülte meg kisfiát. A Szent Imre kórház pszichiátriai osztályának vezetője szerint az újszülött halva született, ezt pedig a belső vizsgálat is alátámasztotta.

 

A kórház területén a B épületben lévő zárt osztálytól mindössze néhány méterre, az A épületben található a szülészet. Az osztályvezető főorvos szerint azért nem vitték át oda a nőt, mert a betegnek nem ez volt a „vezető kórképe”, vagyis másodlagos volt az, hogy állapotos.

A magyarázat orvos szakmailag biztos elfogadható, de emberileg és egy egyszerű állampolgár számára viszont eléggé bizarr, meghökkentő és egyben elképesztő is. Elképesztő m ár csak azért is, mert ha nekünk szívinfarktusunk van, de nem ez az elsődleges körképünk, hanem mondjuk súlyos depresszió, akkor a szívbajunkkal nem foglalkoznak ?

Jelezzük ez a mi szerkesztőségi véleményünk és nem kívánjuk orvos szakmailag megkérdőjelezni a jelentés hitelességét.

A rendőrség közigazgatási eljárásban kezdte vizsgálni a tragikus végű szülést, ami annyit jelent, hogy nem gyanakszanak bűncselekményre.

( Fotó: illusztráció )