hirdetés

Már áll a bál a miniszterelnök Orbán Viktor nagy futball barátjának majd 40 milliárd forintos új állami megbízása miatt. A PM szerint semmis a 2017-es úszó-vb beruházására kötött szerződés. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerintük azelőtt szerződött le a Garancsi István tulajdonában lévő Market Építő Zrt.-vel, hogy erre jogosulttá vált volna.

Market építő Zrt., Garancsi István, csányi Sándor, Orbán Viktor

A 2017-es magyarországi tornára teljesen megújul a Dagály környezete, erre pedig nem is sajnálja a pénzt a kormány, ugyanis az előzetes kalkuláció szerint körülbelül 40 milliárd forintból épülhet fel az új uszodakomplexum. Igaz ebben is volt némi malőr, mert korábban Gyárfás Tamás a FINA alelnökének nyilatkozata félreérthető volt, hisz ő csak 25 milliárdról beszélt. No de 15 milliárd ide vagy ode, ez max egy új modernkori vasfűggöny fele.

 Fina 2017

Szóval Garancsi István, a Videoton labdarúgó-csapatának tulajdonosához tavaly szeptemberben került a Market Építő Zrt. Tavaly ez a cég építette a Fradi-stadiont 13,5 milliárdért. S ez a cég építette a sok vihart kavart köztévé és közmédia Kunigunda utcai épületeit. De több Fideszes önkormányzat is adott ezen cégnek megbízást.

A PM közleményében azt írja, hogy sajtóinformációk szerint Garancsi István cége május 11-én nyerte el a közbeszerzést, 12-én szerződést kötöttek az MNV-vel, és 18-án már le is tették a beruházás alapkövét. A szerződéskötést lehetővé tevő kormányhatározat azonban csak május 26-án jelent meg és vált hatályossá.

A felhatalmazás nélkül kötött Market-MNV szerződés érvénytelen. Ha a kormány és az MV Zrt. nem reagál érdemben, a PM megteszi a szükséges jogi lépéseket.