hirdetés

Újabb, több mint 165 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba, ez már a 15. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett, COMIRNATY nevű oltóanyagból, olvasható a Pfizer keddi közleményében. Az amerikai vakcinából így már 1,5 millió darab érkezett.

 

A Pfizer által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti az 1.5 millió adagot. A Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti menetrendben a COVID-19 elleni vakcináját Magyarországra, csak március hónapban több mint 690 ezer adag oltóanyaggal segítve a hazai védekezést – fogalmaztak.

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett COMIRNATY az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező COVID-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett Magyarországra. A március 30-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti az 1.5 millió adagot.

A Pfizer közleményében jelezte, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított vakcina dózisok számát.

(ajtai)