hirdetés

A nyugdíjasok ugyan nem fognak mindennap hálát mondani a kormánynak, de ez az icipici emelés is több a semminél. A kormány örömhírként jelentette be, hogy a januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban.

nyugdíjasok

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szinte örömhírként jelentette be, hogy 24 ezer forinttal nőnek átlagosan a nyugdíjak idén Magyarországon.

Nos, ez igaz, s feltehetőleg ennek örülnek is az idős emberek. De azt ne felejtsük, hogy az átlag a többségnek nem ugyanaz, hisz nem minden nyugdíjas kap 100 ezer forintnyi nyugdíjat, sokan, nagyon sokan vannak, akik ennél sokkal kevesebbet kapnak csak.

Rétvári államtitkár közölte azt is, hogy az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint, ami után az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint lesz.

Kiemelte, 2011–2015 között a nyugdíjak átlagosan több mint 21 százalékkal nőttek, vásárlóerő-értékük 8,6 százalékkal javult. Ez utóbbi több mint egyhavi nyugdíj összege – fűzte hozzá.