hirdetés

Csúnyán lebukott az illegális szajréval egy kamionos az M5-ös autópályán. A szemfüles NAV nyomozók ugyanis a nagyértékű szállítmány között kiszúrták bizony a nyolcmillió forint értékű állatgyógyászati készítményeket. Úgy tudjuk felkeltette a nyomozók érdeklődését, hogy miért több a szállítmány 177 kilóval. Hát kiderült, s ez nagy pech.

 

Csaknem nyolcmillió forint értékű állatgyógyászati készítményt foglalt le a NAV az M5-ös autópályán. A kamion a fuvarokmányok szerint alumínium termékeket szállított közel 200 millió forint értékben.

Nos a szemfüles adónyomozók ennek ellenére hogy hogyne bizony kiszúrták az illegális motyót a román kamionban. Mindez több mint dícséretes.

A kamion a fuvarokmányok szerint alumínium termékeket szállított, de a NAV munkatársai a raktérben lévő jelöletlen csomagokban nagy mennyiségű, 177 liter különféle állatgyógyászati készítményt találtak – írta a NAV a közleményében.

A termékekről a sofőr semmilyen szállítási okmányt vagy egyéb dokumentumot nem tudott bemutatni. A pénzügyőrök értesítették a hatósági állatorvost, aki az árut kockázatosnak minősítette, ezért elrendelte megsemmisítésüket.

Nos feltehetőleg a román sofőr még most sem érti, hogy bukhatott le, hisz közel 200 millió forint értékben szállított árút, de feltehetőleg a szajré árú súlya feltüntetett a NAV munkatársainak, s feltehetőleg igencsak érdekelhette őket mi lehet ez a plusz kiló. Persze az is lehet, hogy kaptak egy fülest. De mindegy is. Ez az eset is ékes bizonyítéka annak, hogy nem kell trükközni a NAV szeme mindent lát.