hirdetés

Házkutatásokat és lefoglalásokat kezdtek az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program forrásainak felhasználásával kapcsolatban a NAV pénzügyi nyomozói . Állítólag több tanút is kihallgattak már az ügyben .

ORÖ-nol

A csaknem ötmilliárd forintból megvalósuló Híd a munka világában roma felzárkóztatási projekt gyanús pénzköltései szerint a 2013-ban 75 százalékban uniós forrásokból elindult program nem a célnak megfelelően, a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használta fel a pénzeket; többek közt 200 millió forintért vásároltak székházat, valamint 30 millió forintért béreltek hét középkategóriás gépjárművet fél évre.

Minderről ellenzéki politikusok tettek bejelentést és feljelentést, amely igen lassan és több megszüntető határozat után de csak elindult a vizsgálódás. A nehézkes nyomozás némiképp érthető, hisz az ORÖ előző elnöke Fidesz politikus Farkas Flórián személyében. Az is tény, hogy több oktatáson átesett személy állítja olyan költségtérítéseket számoltak el a nevükre, amelyeket ők bizony nem kaptak meg sose. Volt akinek autóhasználatot számoltak el több százezer forintért de nincs is jogsija. De a furcsaságok sorát lehetne hosszasan írni. Ilyen az is, hogy a szövetkezet ez a Híd a munkába, tulajdonképpen egy munkaerő kölcsönző. Aztán a szövetkezet működése is érdekes, mert a tagok nem fizették be a tagdíjakat, így a szövetkezet nem is  létezhet. De mégis létezik.

Mint ismeretes az adónyomozók először május közepén jelentek meg a roma szervezet fővárosi Dohány utcai székházában, miután a Fővárosi Főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el.