hirdetés

Újabb fideszes feleségek arattak az állami pályázaton. Állítólag Simonka Györgyék 1,6 milliót, míg Varga Gábor fideszes képviselő és Szekó József mohácsi polgármester 700 és 800 ezer közötti összeget nyertek el napkollektorokra. Pár napja kiderült, a mosógépcsere-program sem volt mentes kormánypárti feleségek részvételétől. 

pécsi naperömű-privátbankár

Öt kormánypárti képviselő is van, akiknek a felesége nyert a kormány napkollektor-pályázatán. A Blikk úgy tudja, hogy Simonka György felesége két házra is szereltetett napenergia-gyűjtőt, miután 1,6 milliót nyert a pályázatokon. A politikus szerint nincs ezzel semmi gond, akkor lett volna probléma, ha a felesége azért nem nyerhetett volna, mert képviselő a házastársa.

Ez így érdekes egy magyarázat, de etikailag mindenképpen elgondolkodtató, hogy egy nem kevés pénzt kapó politikus rokonának, illik-e  állami tenderen indulni? Nem lesz-e kínos? Hogyan magyarázzák meg a felmerülő esetleges mutyigyanút? S voltaképpen, tényleg rászorulnak az állami támogatásra?

Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár felesége is nyert 455 ezer forintot, de Soltész szerint a listán tévesen szerepel a felesége neve. Pályáztak ugyan, de nem kaptak támogatást, mondta  az államtitkár. A nyertesek közt felbukkant még Varga Gábor fideszes képviselő és Szekó József mohácsi polgármester felesége is. Saját néven pályázott és nyert Kalmár Ferenc miniszteri biztos. Valamennyien 700 és 800 ezer forint körüli összeget nyertek el.

Az Esti Újság úgy tudja, egyik fideszes képviselő rokona és egyetlen egy politikus sem gondolkodott el azon, hogy visszafizessék az állami támogatásokat. S egyik sem kíván belőle jótékonykodni sem a rászorulóknál.

A napkollektor-pályázaton 3 milliárd forintot osztottak szét.

(Fotó: illusztráció)