hirdetés

Az Agrárszektor.hu értesülése szerint pénteken megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz határozata, amely Bige László szolnoki gyárában az üzemelést biztonságosnak ítéli, így az újra elkezdheti működését.

 

Mint az ismert, a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert a hatóság szakemberei hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg a hibákat igazoltan ki nem javítják.

A katasztrófavédelem  ellenőrzése állítólag  jogellenes volt összeférhetetlenség miatt.

Bigéék erre beadtak egy biztonsági jelentést a hibák javításáról, ennek elbírálására közigazgatási eljárás indult – ez végződött most a gyártulajdonos számára pozitívan az Agrárszektor.hu szerint. A portál azt írja, a gyár akár ma újrakezdheti a működést ennek nyomán.

Bige László (aki ógy véli , szándékosan akarják tönkretenni) ettől még korántsem lehet nyugodt, ugyanis a gyár állítólagos biztonsági problémáin felül még egy sor ügyben nyomoznak ellene a hatóságok, többek között azt gyanítják , hogy a cégei között pakolászta a nyereséget, hogy drága hobbijait finanszírozhassa.