hirdetés

Sajnos a munkavállalók negyedét éri valamilyen stressz a munkahelyén, ami nem jó. Az EU-OSHA felmérése aggasztó, hisz mindez több százmilliárdos károkat okoz a gazdaságnak. Mindezen döbbenetes adatokról a tizenegyedik alkalommal megrendezett Munkavédelmi Héten számoltak be a szakértők.

munkavédelmi konferencia

Az EU-OSHA felmérései szerint a munkahelyi stressz okozta kockázatok az európai és a magyar munkavállalóknak is több mint egy negyedét érintik. Hazánkban a pszichoszociális kockázatok miatti költségeket, ideértve az egészségkárosodások mellett a gazdaságnak okozott károkat is, évente 400 milliárd forintra becsülik, amelynek jelentős része elkerülhető lenne.

Az újonnan felmerülő munkahelyi kockázatokra, kiemelten a pszichoszociális kockázatokra és a munkahelyi stressz kezelésére hívta fel a figyelmet az EU-OSHA 2014–2015. évi „Egészséges munkahelyek – Kezeljük a stresszt!” elnevezésű kampánya is.

Az EU tagállamaiban 11. alkalommal kerül sor hagyományosan október 19–23. között az „Európai Munkavédelmi Hét” rendezvényeire, ezen belül pedig a kampány zárására is.