hirdetés

Állítólag Felcsút polgármestere, a miniszterelnök legkedveltebb gázszerelője, Mészáros Lőrinc megvette a horvát élvonalban szereplő NK Osijek labdarúgóklubot. Mindezt a horvát sportklub vezetése közölte az Osijek honlapján. Úgy tűnik, Horvátország nemcsak a MOL-tól, de már lassan Felcsút milliárdos polgármesterétől is függeni fog.

orbán-csányi-hernádi-mészáros

Többségi részesedést szerzett az eszéki labdarúgócsapatban a Fidesz egyik legkedveltebb gázszerelője, útépítője, sertéstenyésztője és klímagyárosa, azaz a  felcsúti milliárdos üzletember cége, a Mészáros és Mészáros Kft.

Az NK Osijek komoly anyagi gondokkal küzd, de a klub megsegítői mellett egy olyan üzletember is van, Mészáros milliárdos mellett, aki hogy, hogy nem, egészen véletlenül a Magyar Posta egyik üzletágát is megkaparintotta magának  dubaji érdekeltségű vállalkozásával. Nos, ez érdekes. De semmi több. Maximum a szerencsétlen véletlen egybeesés műve.

Az Osijek közleménye szerint a horvát első osztályban szereplő együttesre több ajánlat is érkezett, de a felcsúti polgármesterét találták a legkedvezőbbnek, az eddigi tulajdonos és a városvezetés minden elvárásának megfelelt.

A megállapodás értelmében az új többségi tulajdonos állítólag átvállalja a csapat adósságállományát, biztosítja annak folyamatos működését (ami évi 12-14 millió eurót emészthet fel), és 2 millió eurónak megfelelő összeget is letétbe helyez a további fejlesztésekre. Mészárosék pedig ennek fejében átveszik az eszéki csapat irányítását.

Azt nem tudjuk, de lehet, hogy a klubot a MOL is fogja majd támogatni, ami igazán frappáns reklám lenne az amúgy Horvátországban korrupció miatt körözött Hernádi Zsolttól.

Korábban a sajtó már többször is beszámolt arról horvát sajtóhírekre hivatkozva, még 2015 őszén, hogy a Puskás Akadémia, amelynek kuratóriumi elnöke Mészáros Lőrinc, vételi szándéknyilatkozatot írt alá az Osijek labdarúgóklub részvényeire. Azonban néhány nappal a hír nyilvánosságra kerülése után a felcsúti futballakadémia mindezt badarságnak nevezte.