hirdetés

Hoppá. A Közgép leépít. A Simicska-birodalomhoz tartozó társaság az építőipar beruházásállományának drasztikus visszaesése miatt 350 dolgozójától kényszerül megválni. Csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be a Közgép az illetékes munkaügyi központnál – írta közleményében az építőipari cég.

simicska

A létszámleépítés a Közgép minden második alkalmazottját, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót érint. A létszámcsökkentés azért vált elkerülhetetlenné, mert a hazai mélyépítőpiac jelentősen csökkenő beruházásállománya miatt lehetetlen a korábbi évekhez hasonló volumenű megrendelésekhez jutni. A leépítés bejelentése és végrehajtása során a Közgép körültekintően, mindenben a vonatkozó törvényeknek megfelelően jár el, az érintett dolgozók valamennyi, a jogszabályi előírásoknak megfelelő járandóságát maradéktalanul kifizeti – áll a közleményben.

Nos Simicska birodalma gazdaságilag, úgy tűnik, gyengül, hisz a Közgép mint komoly építőipari cég már nem kap annyi munkát. Kérdés, hogy a többi reklám- és médiavállalkozás miképp tudja túlélni majd a vállalkozásaival az elkövetkezendő éveket, hisz mint ismeretes, Simicska Lajos régi barátjával, a miniszterelnök úrral, Orbán Viktorral csúnyán összebalhézott. Sőt Orbánt le is gecizte a Fidesz korábbi pénzügyi zsenije és a párt megmentője.