hirdetés

Történelmet írt a bűnügybe kevert milliárdos. Szerettük volna ugyanis megtudni, hogy a magyar borászt és üzletembert, Szeremley Hubát vajon milyen bűnügybe keverték bele. Milyen csalásban vehetett részt, hisz milliárdos. A rendőrség azonban nem adott kérdéseinkre választ, mondván, az törvénybe ütközne. Így a jövőben feltehetőleg egyetlen egy bűnügyi hír sem lesz Magyarországon, hisz az mind-mind konkrét bűnügyi személyes adatot tartalmaz a szerkesztőségünkhöz küldött hivatalos tájékoztatás szerint.  A sajtószabadság, azaz a sajtó érdeklődése pedig úgy tűnik, mehet a kukába.

szeremley huba

Mindenképpen történelmet írt Szeremley Huba milliárdos, hisz az, hogy bűnügybe keverték, tény. Az MNO is lehozta. Mint ahogy azt is, hogy kényszerintézkedést alkalmaztak a neves borász ellen.

Azonban azt nem tudni, milyen bűnügy történhetett. Éppen ezért jó sajtósként kérdéseket tettünk fel az illetékes kapitányságnak. Sok jóra nem számítottunk, hisz jó pár év óta az az új divat állítólag, hogy a belügyminisztériumhoz tartozó szerveknél (van egypár)  bárki kap bármilyen kérdést, az megy a belügybe, hogy mit is mondjanak rá. Tiszta Jó reggelt, Vietnam-os érzése van ilyenkor az embernek, amikor a telefaxgépnél ülve döntik el az egyenruhások, hogy melyik hír mehet, melyik nem, azaz magyarán úgy tűnik, mintha cenzúráznának. Persze ez lehet mind véletlen csupán.  Nos, mindezen érzésekkel vártuk izgatottan a választ, ami meglepett még minket.

Az elektronikus úton 2015. szeptember 28-án érkezett megkeresésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság megyei kommunikációs szerve az alábbi tájékoztatást adja: Újságírói kérdésre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII törvény 3. § 4. pontja szerinti bűnügyi személyes adatokra irányul – vagyis olyan információra kérdez rá, amely egy konkrét személy büntetőeljárásban való érintettségét érinti – ezért a hivatkozott törvény értelmében az adatkérés nem teljesíthető. Kérem fentiek szíves tudomásulvételét – írta Szabó Zita c. r. alezredes, r. őrnagy , sajtószóvivő.

Nos, mindezek tekintetében egyértelmű, hogy a rendőrség semmilyen vagy nagyon kevés hírt adhat ki a jövőben az ügyekről, mert az mind egy-egy személy konkrét személyes adatát tartalmazza, vagyis konkrét személyek büntetőeljárásban való érintettségéről szól. Így a menekültek esetéről és egyéb más nagy TEK-akcióról sem tájékoztathat a nyomozóhatóság, úgy tűnik. Igy Szeremley Huba mindenképpen történelmet írt. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ha ez a rendőrségi hivatalos álláspont, akkor minek sajtóosztály minden rendőri szervhez ? Mert ugye egy csomó pénzt meglehetne spórolni. Másrészt úgy tűnik, a Zsaru Magazint is, amely rendőrségi lap, akkor lehet megszüntetni, és azzal is marad jó pár tízmilliója a rendőrségnek. Sőt lehet, hogy ezzel a rendőrségi ügyek is mind megoldódnak, mert így nincs ügy sem.