hirdetés

A rendőrség felkészült a menekültügyi szigorításokból adódó feladataira akárcsak a bíróság és az ügyészség. Az Esti Újság úgy tudja a törvényhozás elrettentő ítéleteket fog hozni azon menekültek ügyében, akik tiltott határátlépést követnek el. Azonnal letöltendő börtönbüntetést fognak kapni a menekültek és azonnal kitiltják őket. Ha ennek ellenére újra próbálkozik az illető, akkor már le is csukják. Hogy melyik börtönbe az jó kérdés, mert van némi túlzsúfoltság a rácsok mögött. Egy belső tervezet szerint a menekülttáborokat is átalakíthatják börtönökké.

röszke-fazekas istván

Az ORFK megkér mindenkit – köztük az újságírókat is -, hogy a rendőrök intézkedését ne akadályozzák a jövőben. Ne nem mintha ez lett volna de jól hangzik ezen közlemény valljuk be.  A rendőrség a szeptember 15-től hatályba lépő jogszabályváltozásokból adódó feladataira felkészült – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálat kedden hajnali fél 2-kor. Ezek végrehajtására a szükséges intézkedéseket megtette. A magyar-szerb határszakaszt a rendőrség a hivatalos határátkelőhelyeket kivéve lezárta, a jogsértőkkel szemben az arányosság elvét szem előtt tartva, határozattan lép fel – írták.

A rendőrség felhívja az állampolgárok, így a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak figyelmét, hogy a rendőri intézkedéséket ne akadályozzák, a rendőrök felszólításának tegyenek eleget.

Az Esti Újság úgy tudja belső igazságszolgáltatási forrásból, hogy a bíróknak ki van adva és az ügyészeknek is, hogy szinte a maximális büntetéseket osszák ki azon menekültekre, akik megszegik a törvényeket és bűncselekményt követnek el. Azaz, ha valaki átjön a zöld határon az súlyos börtön évekre és hosszú több éves kitiltásra számíthat. A Fidesz-kormány ebben látja a menekült áradat meggátlását. Úgy tudni, aki a kiszabott büntetés ellenére újrázik és elkapják azt azonnal börtönbe csukják. Nos, hogy melyik börtönben lesz hely nem tudni, hisz igen nagy a túlzsúfoltság. Így akár az sem zárható ki, hogy a táborokat alakítják át átmeneti börtönökké. Nos így örülhetnek azon települések ahol van ilyen vagy épp lesz menekülttábor.

(fotó:Fazekas István )