hirdetés

Bár méregdrága volt Magyarországnak, megérte a Bocuse D’Or versenyt idehozni, hisz a magyar séfcsapat nyert Széll Tamás vezérletével. A világ legrangosabb szakácsversenyének budapesti kontinensdöntőjét elhódítani nem semmi, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett. Persze ezzel  még csak jogot formáltunk a nagy döntőben való részvételre. Hajrá, Széll, hajrá, magyarok.

széll tamás bocuse

Leírhatatlan érzés – fogalmazott a díjátadó után Széll Tamás, aki hangsúlyozta, hogy négy és fél hónap pihenés nélküli munka áll mögöttük. Mint hozzátette, csapatával nagyon erősnek érezték a munkájukat, ezért azt várta, hogy az első ötben végeznek, vagy elcsípnek egy különdíjat.

Mindig lehet fejlődni, de a mai versennyel 95 százalékig elégedett vagyok – jegyezte meg a sztárszakács.

Széll Tamás a verseny történetének első magyar séfjeként vett részt a Bocuse d’Or világdöntőjében 2013-ban. Visszatekintve elmondta: ha az ember egyszer megtapasztalja, milyen a lyoni világdöntő, az utána óriási lökést ad. A népes és igen lelkes magyar szurkolótáborra kitérve a séf elárulta, biztos volt abban, hogy elképesztő érdeklődés lesz, és szerencsére igazolódott is ez a várakozás.
A magyarokért a Bocuse d’Or 2017. januári lyoni világdöntőjében izgulhatunk majd.  A  huszonnégy csapatos világdöntőbe a három dobogós helyezést elért csapaton kívül Franciaország, Izland, Finnország, Hollandia, Svájc, Belgium, Dánia és Észtország csapata jutott be Európából.

(Fotó: MTI)