hirdetés

Nem kell aggódni, ha valamilyen okmányunk lejárt. A kormány ugyanis rendeletben közölte, hogy minden ilyen okmány június 30-ig érvényes. A baj ezzel csak az, hogyha a kocsi műszakija lejárt ezen rendelettől függetlenül külföldön a rendőr nem fog kegyelmezni. Vagy épp be sem engedik az országba az illetőt.

 

Valamennyi, 2020. március 11. napján vagy azt követően 2022. május 31. napjáig lejárt vagy lejáró személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél 2022. június 30. napjáig érvényes – írja egy péntek este megjelent kormányrendelet.

A baj ezzel csak az, hogyha a kocsi műszakija lejárt ezen rendelettől függetlenül külföldön a rendőr nem fog kegyelmezni. Vagy épp be sem engedik az országba az illetőt. De lejárt útlevéllel is bajosan fogjuk lehagyni Magyarországot mondjuk Szerbia felé. Szóval óvatosan ezen lejárt doksikkal.

Egy másik rendelet szerint ez évvel meghosszabbodik minden építési engedély, elvi építési keretengedély, telepítési engedély vagy bontási engedély, amelynek hatálya 2021. november 24-én vagy azt követően a veszélyhelyzet ideje alatt járt vagy járna le. Ha az engedély hatályának lejárta miatt eljárás van folyamatban, azt a hatóság megszünteti. Ha ilyen okból „a hatóság kötelezettséget állapított meg, a kötelezettségnek nem kell eleget tenni. A már kifizetett bírság visszatérítése iránt a hatóság intézkedik”.

 

(cst)