hirdetés

Légtérzárunk is van, bár ejtőernyővel, vitorlázó géppel l és kisrepülővel aligha jönnek migránsok majd. Állítólag már szeptember 10-e óta elrendelték a légtérzárat a menekültválság miatt a szerb-magyar határon. Igaz ez csak most derült ki. A zár húsz kilométeres sávban, 1350 méteres magasságig érvényes. A légteret csak a rendészeti, honvédelmi, mentő és kutató-mentő, valamint katasztrófavédelmi feladatokat végrehajtó légi járművek használhatják. Feltehetőleg a Parlament illetékes szakbizottsága erről sem tudott.

gripen6

 

Feltehetőleg újabb kérdésekkel áll majd elő az MSZP , hisz a rendészeti és honvédelmi bizottság nem biztos, hogy tud arról, hogy majd egy hete légtérzárat rendeltünk el a migránsok miatt. Persze lehet nem is kell ezt elmondani a Parlament bizottságainak, de akkor minek vannak a bizottságok ? Akkor ne is fizessünk egy forintot se a tagoknak, mert valamiféle bizottságban vannak, hisz ugyse tudnak semmiről sem úgy tűnik. Ráadásul egy csomó pénzt megspórolhatna az állami költségvetés.

Nos most az derült  ki picit megkésve, hogy a  szerb-magyar határon 1350 méter magasságig és 20 kilométeres sávban légtérzár van érvényben a kialakult migrációs válság miatt. A Nemzeti Közlekedési Hatóság közölte, hogy a légügyi hivatal rendelkezése szeptember 10. óta van érvényben további intézkedésig.

A hatóság tájékoztatása szerint az intézkedés célja a szükséges légtér biztosítása a kialakult migrációs válság kapcsán a mindenkori valós helyzet megfelelő értékeléséhez, a rendészeti és honvédelmi szervek műveleteihez, beavatkozásaihoz, erőátcsoportosításaihoz, a hatósági akciók tervezéséhez, szervezéséhez, irányításához és ellenőrzéséhez szükséges légi felderítés zavartalan és biztonságos végrehajtásához.

Az adott légteret csak a rendészeti, honvédelmi, mentő és kutató-mentő, valamint katasztrófavédelmi feladatokat végrehajtó légijárművek használhatják, a menetrend szerinti nemzetközi utasforgalomra az intézkedésnek nincs hatása – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal, emlékeztetve arra, hogy ez megfelel a korábbi gyakorlatnak, amikor például a 2006-os és a 2012-es árvízvédelmi feladatok biztosítása érdekében rendeltek el hasonló korlátozásokat.