hirdetés

A választások érdekében stop a kilakoltatásnak. A kilakoltatási moratórium meghosszabbításával átmeneti segítséget kaptak a családok – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. A parlament kedden szavazta meg egyhangúlag, hogy a szokásos március 1-jei dátum helyett 2018-ban április 30-áig tart majd a kilakoltatási moratórium.
kilakoltatásNem véletlen, hogy nem akarnak senkit utcára tenni tavasz végéig: áprilisban lesznek az országgyűlési választások, egy-egy kilakoltatás pedig sokat tud rontani a kormányon lévő pártok imidzsén.

Harrach azt mondta, most fél évig átmeneti segítséget adtak:”Ilyen helyzetben, amikor több ezer ember érintett, az államnak be kell avatkoznia.”

A KDNP-s politikus szerint csak átmeneti időre tudtak segíteni a családoknak, de a jövőben átfogó megoldást kell találni a problémára, ami már a következő parlament dolga lesz.
Mi ezzel a baj? Egyrészt, hogy ezt egy már 7 éve kormányon levő párt vezető politikusa mondta: ennyi idő alatt kezdhetett volna a Fidesz-KDNP valamit a lakhatási válsággal, de az csak súlyosbodott kormányzásuk alatt.

Másrészt a végtörlesztéssel büszkélkedett Harrach, amiről rengetegen megírták, hogy csak a gazdagabb családoknak volt opció, a leginkább rászorulókon szinte semmit nem segített.

Harmadrészt ennek a pártszövetségnek a politikusai játsszák ki évek óta a kerületi ingatlanvagyont családtagjaiknak, haverjaiknak miközben rengetegen várnak önkormányzati bérlakásokra.

Bízunk benne lesz valaki aki a devizahitelek fura ügyében rendet tesz és kártalanítja a több millió pórul járt adóst.