hirdetés

Elbukta az ügyészség a hírhedt milliárdos lepkepert. Mint ismeretes, egy erdész ellen azért indítottak kártérítési pert, mert a kokadi férfi  állítólag több ezer értékes bagolylepkehernyót pusztított el, amelynek darabjának az eszmei értéke 250 ezer forint.

lepkeper

Elvesztette az ügyészség azt a pert, amelyet Gabnai Ernő kokadi erdész ellen indított, amiért a saját birtokán olyan cserjéket nyírt vissza, amelyeken állítólag 6000 kiemelten védett keleti lápi bagolylepkehernyó volt. A különleges lepkefaj egyedeinek eszmei értéke 250 ezer forint, az ügyészség ezért másfél milliárdot követelt a férfitól.

Zeke László, a gazda ügyvédje azonban egy tanú beszámolójára hivatkozva bizton állította, hogy egy darab elpusztult hernyó sem volt a bokroknál.

Gabnai Ernő ellen egyébként a polgári perrel párhuzamosan további két eljárás is folyik: nemcsak kártérítésre perlik, hanem természetvédelmi bírsággal is sújtották, valamint megvádolták természetkárosítás bűntettével is, ugyanazon magatartásával összefüggésben.

(Fotó: vs)