hirdetés

Elfoglalták a Fidesz Lendvay utcai székháza az aktivisták. A Város Mindenkié csoport a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását követelték. A hét elején mint ismert a Fidesz-KDNP leszavazta a felfüggesztésről szóló javaslatot, így április végétől újra kezdődnek a kilakoltatások.

 

A Város Mindenkié aktivistái jelentek meg a Fidesz székházánál, hogy a kilakoltatási moratórium felfüggesztése ellen tiltakozzanak. A eseményt a Facebookon is lehetett élőben látni.

Az aktivisták két molinót vittek magukkal a Lendvay utcába, a Fidesznek. Az egyikre azt írták, „Én nem ilyennek képzeltem a rendet”, míg a másikra A zsoltárok könyvét megidézve azt, hogy Szolgáltassatok igazságot a nyomorultnak és szűkölködőnek!

A VM tiltakozását az váltotta ki, hogy az Igazságügyi Bizottság keddi ülésén a kormánypárt leszavazta a kilakoltatások általános felfüggesztését, így április végén újraindulhatnak az eljárások és családok kerülhetnek utcára. Az felfüggesztésről szóló javaslatot benyújtó Szél Bernadett minderről egy videót is közzé tett a Facebook-oldalán, amelyban hallható, hogy Dr. Vejkey Imre, az Igazságügyi Bizottság KDNP-s elnöke azzal érvel, hogy ők nem csak Szél Bernadettet látják, amikor beszél, hanem a háttérhatalmat is, akinek a nevében beszél.

Nos a szegények, a kilakoltatások határán élő családok aligha nevezhetőek bármiféle háttérhatalomnak. De a Parlamentben úgy tűnik egyre nagyobb a baj.

(cst)