hirdetés

Bár még gőzerővel nyomoz a kézilabda szövetségnél a magyar FBI az esetlegesen érintett bírók, akik meccseket manipulálnak vígan ténykedhetnek tovább. A szövetség ugyanis nem tudja a csalásokban kik az érintettek. Ez pedig nem tetszik az MKSZ vezetésének.

kezilabdaDr. Kersch Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese a Sport TV –ben beszélt a kézilabda-mérkőzésekkel kapcsolatos vesztegetésekről.

Elmondta, a szövetség megkereste az ügyészséget, hogy adjon ki adatokat, mert így például olyan bírók is vezethetnek meccseket, akik ellen nyomozás folyik. Választ azonban még nem kapott.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) nyáron feljelentést tett, mert pletykák terjedtek játékvezetőkről, pénzekről, sportvezetőkről. A nyomozás most is zajlik, az érintettek nevét nem hozták nyilvánosságra, a gyanúsítottak száma jelenleg kilenc. A szövetségtől dr. Kersch Ferenc főtitkár-helyettes beszélt a kialakult helyzetről.

Mi a napokban megkerestük az ügyészséget, hogy mik azok az adatok, amiket ki tud nekünk adni, hogy ezekben tudjunk valamit lépni. Nyilván nem érkezett még válasz, de jogászként ismerve a nyomozati eljárás szabályait, valószínűleg nem sok adathoz fogunk hozzájutni. Nem tudjuk, hogy a kilenc gyanúsított közül kinél alapos a gyanú. Nem tudjuk, hogy kinél zárul vádemelési javaslattal, kinél nem.

Azt sem tudhatjuk, hogy azok között, akiket végül is bíróság elé fognak állítani, és akikkel szemben jogerős ítélet fog születni, csak ők azok, akik egyébként érintettek lennének, vagy egyébként másnak is ott kellene lenni a vádlottak padján. Nem tudjuk, kik azok, akik érintettek, és könnyen elképzelhető, hogy akár hétvégén is az érintett játékvezetők közül akár mindegyik pályán lesz, és fújja a sípot – fogalmazott dr. Kersch Ferenc.