hirdetés

A kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz szerint 4-5 milliárd forint forgalmat jelentene egy Budapest–Bécs kerékpárútvonal. A jövőben pedig több irányba is komoly fejlesztések várhatóak az országban.

Budapest, 2016. június 16. Révész Máriusz, a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója és Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke (b-j) a Bringológia című kiállítás megnyitóján az Iparművészeti Múzeumban 2016. június 16-án. MTI Fotó: Marjai János

Révész Máriusz azt mondta, hogy a közeljövőben a Budapest–Balaton és a Rajka–Budapest útvonalon várható nagy kerékpáros forgalom, ezért ezek fejlesztésére van szükség. Ugyanakkor nagyobb beruházásokra készülnek Dunakeszi térségében, Tokaj környékén, továbbá Debrecen és Nagyvárad között is. A kormánybiztos elmondása szerint ha meg tudnák építeni a Bécs és Budapesti közötti szakaszt, azzal nagyjából 200 ezer kerékpárosra lehetne számítani egy év alatt, ők a statisztikák szerint 4-5 milliárd forint forgalmat jelentenének.

Révész Máriusz kiemelte a kerékpáros szervezetekkel való egyeztetés fontosságát is, mert – mint fogalmazott – olyan utakat kell építeni, amelyeket használni is fognak, ebben a szervezetek jó partnerek tudnak lenni.

(Fotó: 168 óra)