hirdetés

Épp csak kiengedték a nyolc hónapja előzetesben raboskodó olasz-magyar húspápát Piero Pinit, a fiát Marcellot vitték is a nyomozók. Állítólag próbálta apja ügyében a tanúkat befolyásolni. Lehet emiatt váltották le hirtelen a Bács Kiskun Megyei Főügyészt.

 

A legnagyobb magyar vágóhídat üzemeltető Pini nyolc hónapig raboskodott, az állítólagos kár nagy részét megfizette, amivel gyanúsították így ki is engedték nemrég. Közebn azonban egy pár furcsaság történt. A Bács Kiskun Megyei Főügyészt hirtelen leváltotta a legfőbb vádló Polt Péter.

Most pedig magyarázatot is kaphatunk részben a megyei vádhatóság vezetőjének leváltására, hisz Pini fiát nemrég őrizetbe vették, így sokáig nem élvezhette apjával a közös szabadságot. A fiú állítólag a tanúkat próbálta győzködni miközben ős is a giga csalási ügyben gyanúsított volt, igaz otthon raboskodott.

S ki kérte a letartóztatást ? A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Piniék ellen a gyanúsítás üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználás a vád.