hirdetés

Újabb legendás szálloda zár be a giga drága energia számlák miatt. A Hotel Hungária is lehúzza rolót, de csak átmenetileg, mert nem fogják bírni a megemelt energiaköltségeket ezért muszáj szünetet tartaniuk novembertől egészen február végéig. Így már több mint félszáz szálloda zárt be Magyarországon.

 

Novembertől február végéig bezár az ország legnagyobb szállodája, a budapesti Danubius Hotel Hungária a megemelkedett rezsiköltségek és az energiaválság miatt. A hotel menedzsmentje a turizmus.com oldallal azt közölte, „a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni a téli szezonban.”

A már meglévő foglalások tulajdonosait a helyzetről elkezdték kiértesíteni, elhelyezésükről más fővárosi szállodákban gondoskodik majd a Danubius Hotels szállodalánc.

Sajnos az energiaárak hihetetlen mértékű emelése miatt így már több mint félszáz szálloda jelentette be, hogy átmenetileg vagy épp végleg bezárja a kapuit és ez még csak a kezdet.