hirdetés

Hosszas vizsgálódás után úgy tűnik, vége felé tart az a nyomozás, amely során a Fradi elnökének fenyegetőit kereste a magyar FBI gőzerővel.  Csaknem 380 DNS-mintát vizsgáltak meg, amely több mint tízmillió forintba került, rengeteg híváslistát ellenőriztek, elemeztek, buszsofőröket hallgattak ki. Mint ismeretes, Kubatov Gábor, az FTC elnöke, a Fidesz pártigazgatója fenyegetve érezte magát és a családját, ezért ő és egy másik ügyben az asszisztense a rendőrséghez fordult. A Kubatov elleni bűncselekmények közül csak az internetes zaklatás miatt gyanúsítottak meg 2 főt. Az Esti Újság úgy tudja, hogy egyikük a Fradi-ultrák, s a vénaszkennert ellenző szurkolói csoportok vezére, M. Krisztián, akit csak SRK-ként ismer mindenki. Ráadásul anno SRK a most már sértett elnök megválasztását a háttérből úgy tudni, segítette, mondhatni lobbizott azért, hogy mentse meg a Fradit egykori szurkolótársa. 

Ferencváros-Újpest, ultrák, Fradi szurkolók a Népligetben

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a Fradi elnökének az internetes zaklatási ügyében az egyik terhelt a Fradi-ultrák egyik vezére, M. Krisztián. A csak SRK-ként ismert ősfradista egy szektorban szurkolt anno nemcsak Hypos Ferivel, de az elnökkel is, valamint Simon Tibi jó barátja is volt. SRK és több szurkolói csoport is ellenzi a vénaszkennert, pedig Kubatov Gábor legelső elnökké választásában bizony nemcsak SRK, de a többi ultra szurkolói csoport is keményen részt vett. Lobbiztak a Fidesz pártigazgatójáért szó szerint. Nos, ez a személy az egyik gyanúsított.

A magyar FBI így először két ügyben vizsgálódott.  Mint ismeretes, a klubelnök háza közelében kifeszített molinó ügyében indult az egyik nyomozás, amelyen „ A mi lelkünk a lelátón, a te lelked a halálsoron”  felirat szerepelt. A másik nyomozás pedig az elnök személyét érintő támadások miatt indult. Ez utóbbi ügyben az asszisztense tett feljelentést.  Úgy tudni a Magyar Nemzet szerint, hogy a két ügyet végül egyesítették, és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt a – megalakításakor a magyar FBI-ként beharangozott – Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódott.

Az ügyekben, akárcsak Orbán Ráhel telefonjának az ellopása miatt is, a hatóság DNS-vizsgálatok százait kérte. A Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet, amely igencsak le van terhelve ezen  ügyekben, 378 mintát vizsgált meg, összességében csaknem hárommillió forintért. A nyomozók még a Budapesti Közlekedési Központot is megkeresték, hogy adatokat, információkat gyűjtsenek. Emellett a nyomozás során a magyar FBI tagjai kaptak egy listát, amely több ferencvárosi szurkoló adatát, becenevét, telefonszámát, születési idejét is tartalmazta. A molinóügyben azonban gyanúsítottat így sem talált a szebb napokat is látott magyar FBI.

Az internetes fenyegetések ügyében sem tétlenkedtek a nyomozók, számos tanút kihallgattak, még a Facebook üzemeltetőjét is megkeresték, hogy adja ki egyes személyek – úgynevezett – belépési IP-címét. Meghallgatták egy hivatkozott internetes oldal korábbi szerkesztőjét, ahogyan a portál domainnevének egykori tulajdonosát is. Információink szerint ennek kapcsán végül két embert gyanúsított meg a rendőrség, esetükben az ügyészség vádemelést javasolt.

A rendőrség elismerte, hogy a nyomozó hatóság a nyomozást befejezte, és az ügy iratait érdemi döntésre irányuló javaslattal megküldte a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészségnek.