hirdetés

Megrémült a férje elleni közel ezerfős demonstrációtól Kubatov Gábor Fidesz pártigazgató felesége és kisgyermeke. Mindez érthető. Éppen ezért a Fradi elnökének felesége szépen kérte a dühös drukkereket, hogy a jövőben őket mindenképpen hagyják ki ezen eseményekből. A Tábor rögtön kulturáltan közölte is, hogy a Család Szent és Sérthetetlen nekik,  de épp maga Kubatov elnök úr kérte tőlük, hogy ha gondjuk van akkor ne a stadionnál, hanem nála panaszkodjanak.  Nos a Fradi ultrái nem fognak megnyugodni.

Kubatov-tüntetés-fradimob

A hétvégi Fradi diadal után több mint ezer drukker vonult ki Soroksárra a klub elnökének otthonáához, mintahogy azt ígérték. Mint ismeretes az amúgy sem túl baráti viszony az ultrák és az ultrából lett elnök között régóta rossz. Hogy miért ? Azt csak ők tudhatják pontosan de az tény, hogy a Zeljeznicar Fradi EL meccsre igyekvő drukkereket a rendőrök feltartóztatták és szépen elkísérték a határig őket meccs helyett, mert állítólag valaki ezt kérte tőlük. Nos a szurkolók szerint a Fradi vezetése volt ez, míga Orosz Pál vezérigazgató szerint ők ilyet nem kértek.  Nos a tüntetésre a rendőrség is készűlt szép számmal.

“Baszd meg a szkennert” – ordította közel kétszáz fradista Kubatov Gábor Fradi-elnök házánál, Soroksáron. Többen „Kubatov takarodj!” feliratú pólót viselnek. 50 rohamrendőr oszlatta szét a hírhedt ultrákat.

A hét közepén történt szarajevói incidens miatt pöccentek be Kubatovra, amikor is kiutaztak Boszniába az Európa Liga meccsére, de a Zeljeznicar biztonsági személyzete nem engedte be őket a stadionba, mert Kubatov Gábor “odaszólt”, hogy a Fradi szurkolói igazolványával nem rendelkezőket zárják ki a meccsről. Kubatov idén a Frenecváros stadionjából is kizárta az ultrákat, illetve szurkolói igazolványhoz kötötte a beengedésüket. Most úgy döntött, hogy a szurkolók idegenben is csak szurkolói kártyával léphetnek be a meccsre. Kétszázötven fradista maradt a stadionon kívül Szarajevóban, ahol a Fradi kiesett.

Az ultrák úgy érezték, hogy Kubatov külföldön árulta el őket. Soroksáron, Kubatov házánál többen sérelmezték, hogy még a jegyet is kifizették a boszniai mérkőzésre (meg az utat), de a Fradi elnöke “kihívta rájuk” a szarajevói rendőröket. Kétszázan gyűltek össze a házánál, és többek között azt kiabálták, hogy “Baszd meg a szkennert”. Többen “Kubatov takarodj” feliratú pólót viseltek.

Soroksáron ötven rohamrendőr jött ki a helyszínre, a HÉV-megállóba terelték a szurkolókat, akik egy idő után szétszéledtek.

A szarajevói balhé után két fideszes politikus is egymásnak ugrott a héten. A újpesti fideszes polgármester (és „lila”) Wintermantel Zsolt beszólt a Facebookon a Fradinak: „Az a csapat, mely harcol a szurkolói ellen, aki a több száz kilométerre elutazó támogatóit kitiltja, hazazavarja: NEM NYERHET!” – írta. Ezután Deutsch Tamás idiótának és lájkkurvának nevezte.

A tüntetés után levelezés kezdődött mint írtuk Kubatov felesége és az ultrák között. Az ultrák tiszteletben tartják a családot, és soha eszükbe sem jutott, hogy az elnök családjával bármi is történhetne.

“Tisztelt Ágnes!

Az ön férje eddig mindig azt mondta, hogy ne a stadionhoz szervezzünk tüntetést, hanem oda menjünk, ahol problémánk van. Legyen az egy MLSZ elnök háza vagy épp egy klubelnöké. Az ön férje azt is mondta, őt szidjuk nyugodtan amíg bírjuk, mert őt az nem érdekli.

Ön helyénvalónak tartja, hogy kopasz zavaros hátterű verőlegyének látogatnak meg minket otthonunkban, vagy a munkahelyünkön és fenyegetnek minket?

Ön helyénvalónak tartja, hogy több ezer kilométert utazunk szeretett klubunkért egy idegen országba, hogy szurkoljunk neki, de saját vezetőink jóvoltából még a városba sem léphetünk be és kiutasítanak minket Boszniából vagy épp Horvátországból?
Ön helyénvalónak tartja, hogy hétről hétre „véletlenszerű” NAV ellenőrzéseket tartanak több szurkoló munkahelyén?
Ön helyénvalónak tartja, hogy nyomozók jelennek meg az otthonunkban a rendőrségre beérkezett „névtelen telefonhívásokra” hivatkozva?

Ön helyénvalónak tartja, hogy az ön férje intézkedései nyomán több ezer ember, köztük családok, nők és gyermeket nem tudják buzdítani a lelátón szeretett csapatukat, ami számukra az egész életüket jelenti?

Ezek mind-mind a történelem egy sötétebb korszakát idézik meg számunkra!

Ön szerint ezt meddig kell tűrnünk?
Ön el tudja képzelni, hogy egy több ezres nagyságrendű tömeg ok nélkül tüntet valakinek a házánál?

Kedves Ágnes! Igaz az a hír, hogy amíg ezres nagyságrendű tömeg tüntetett az önök háza előtt addig a házban több a klub alkalmazásában álló börtönviselt ember tartózkodott, köztük egy gyilkosságért elítélt személy? Ön ilyen embereket beenged a házába, ahol a 12 éves kislányukat nevelik?

Tájékoztatásul közöljük, nem nyomtattunk pólókat Kubatov családfa címszó alatt. Ha az ön férje ezzel rémisztgeti önt, kérjük szóljon rá, hogy ne tegye! Mi is csak egy darab ilyen pólóról láttunk egy képet az interneten, de a tüntető ultrák egyike sem viselt ilyen pólót.

A család nálunk szent és sérthetetlen. Nem bántanánk sem önt, sem családját. Az ön férje azonban folyamatosan bántja a „fiait”. Legalább is nemrég még így nevezte ezt a több ezer embert, akik a Fradi családjának a tagjai és akik ellen fordult.

Mi is kértünk a férjétől sok mindent, például azt, hogy távozzon a társaival együtt és fejezzék be a szurkolók üldözését! Ezt kérni is fogjuk, amíg el nem érjük a célunkat!

Kérjük, beszéljen férjével!

Köszönjük,

Ferencváros szurkolók”

(Fotó: fradimob.hu )