hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester keddi hatállyal meneszti a Főtáv vezérigazgatóját, Mitnyan Györgyöt – közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfő este az MTI-vel. Azt nem tudni, hogy a Fradit is támogató főszponzor vezérének menesztése érinti-e a zöld-fehérek jövőbeli támogatását vagy sem.

A közlemény szerint a pozícióra a főpolgármester pályázatot ír ki; addig is 2020. január 31-ig a vezérigazgatói feladatok ellátásával Barócsi Zoltánt bízza meg. Mitnyan György 2015 óta irányította a Főtávot. A vezérigazgató (aki egyébként korábban a XII. kerületben volt fideszes polgármester) talán legemlékezetesebb dobása az volt, amikor néhány évvel ezelőtt alig 40 ezer forintért adott el a Főtáv tulajdonában álló autókat, amelyeket aztán 1 millió 490 ezer forintért adott tovább egy autókereskedő, ezzel több tízmillió forintos kárt okozva a Főtávnak.

Karácsony Gergely a múlt héten menesztette Nagy László Albertet, a Fővárosi Közterület-Fenntartó vezérigazgatóját is, aki annak ellenére szerződött még le sebtiben egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céggel két évre hulladékszállításra, hogy a Főváros szerződéskötési moratóriumot hirdetett.