hirdetés

A Fraddi biztonsági embere rendet akart tenni a Békéscsabai ultrák táborában. Nem kellett volna. Így botrány miatt kiürítették a csabai ultrák szektorát a szombati FTC–Békéscsaba-meccsen, miután a szurkolók vitába keveredtek a Fradi egyik biztonságijával. Az eset részleteiről a békési klub biztonsági főnöke mesélt az Nso.hu-nak.

bcsaba-fradi

A labdarúgó NB I 20. fordulójában, a Békéscsaba–Ferencváros-mérkőzésen, a 60. perc környékén a hazai ultrák távoztak a szektorukból – írja a Nemzeti Sport online kiadása. A részletekből kiderült: a második félidőben a hazai táborban konfliktus alakult ki, a szurkolók lökdösték is egymást.

Haba László, az Előre biztonsági szolgálatának vezetője az Nso.hu-nak elmondta: a konfliktus abból alakult ki, hogy a Ferencváros biztonsági szolgálatától átjött egy személy, aki azt kérte a hazai szurkolóktól, hogy ne szidalmazzák az FTC elnökét, Kubatov Gábort.

Haba elmondása szerint a tábor egy része ezt a ferencvárosi biztonsági munkatársat inzultálta, és ebből adódott aztán egy nagyobb vita a békéscsabai szurkolók között is.

Való igaz, hogy a Ferencváros elnökét többször is szidalmazták a mérkőzés során a békéscsabaiak, akik között több, Békéscsabán élő Ferencváros-drukker is volt. Úgy gondolom azonban, hogy szólásszabadság van, a száját senkinek nem lehet befogni, ezért nem léptünk fel ezekkel a szurkolókkal szemben. Ha a Fradi biztonsági szolgálatának a tagja nem megy át a hazai szektorhoz, akkor nem alakul ki ez az egész konfliktus. Nem értem, mit keresett ott – mondta Haba.

A biztonsági főnök hozzátette, hogy jó a kapcsolatuk a békéscsabai ultrákkal, így hamarosan velük is megtárgyalják majd ezt az esetet, hogy levonhassák a tanulságokat és ne legyen többé szükség egyetlen szektor kiürítésére sem.

A biztonsági intézkedést a drukkerek tudomásul vették, nem tanúsítottak ellenállást, távoztak a stadionból. Az Nso.hu a Ferencvárost is kereste az ügyben, de a klubot még nem tudták elérni.

Egyébként nemcsak az FTC–Békéscsaba-meccsen történtek „furcsa” jelenetek szombaton. A Nso.hu szerint Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és segítője, Andreas Möller nem jutott be a Újpest–Videoton bajnokira. A két német szakember így végül kénytelen volt televízión keresztül megnézni a meccset.

(Fotó: bcsabafc)