hirdetés

Vallomást tesz a fideszes honatya, Mengyi Roland az első gyanúsítotti kihallgatásán, és bízik benne, hogy nem veszik őrizetbe. Ügyvédje szerint akár 1-2 napon belül sor kerülhet a meghallgatására ügyfelének.
mengyi 2-blikkA parlament egyhangúlag 167 igen szavazattal elfogadta, hogy a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogát függesszék fel. A politikust akár holnap, de 2 napon belül ki is hallgathatják az ügyészek. Az Esti Újság kérdésére dr. Futó Barna ügyvéd elmondta, hogy bíznak abban, hogy nem lesz őrizetbe vetél és előzetes letartóztatás sem. Mint ismeretes, a képviselőre egy NAV-nyomozás során tettek terhelő vallomást, mert a politikus állítólag sikeres uniós pályázatokból kért vissza bizonyos összegeket.

– Természetesen az első kihallgatásnak állunk elébe, és kértem az ügyész urat telefonon, hogy minél előbb tegyenek eleget majd ennek. Ügyfelem, ha ez megtörténik, részletes vallomást fog tenni. Az ügyész úr elmondta, hogy ennek mi a pontos menete. A mostani parlamenti döntést, határozatot a z illetékesek megküldik az ügyészségnek, faxon, postán vagy futárral. Amint a Központi Nyomozó Főügyészség megkapja a hivatalos értesítést, úgy tájékoztatnak a kihallgatás időpontjáról. Ez lehet 1-2 nap akár. Hivatalosan mi még nem vagyunk benne ebben az eljárásban, így Mengyi Roland ügyfelem sem részese ennek. Mi csak akkor kaphatunk bármiféle papírt, iratokat, amelyek a nyomozást nem sértik. Azon kérdésére, hogy ügyfelemet őrizetbe veszik-e az ügyészek, nem tudok választ adni, mert akkor jós lennék. Bízunk benne, erre nem kerül sor, hisz semmi nem áll fenn, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedést alkalmazzák – mondta dr. Futó Barna ügyvéd az Esti Újságnak.