hirdetés

A fideszes honatyánál Boldog Istvánnál múlt héten tartottak házkutatást. A gyanú szerint a Jász Nagykun Szolnok megyei politikus Uniós pályázatokat befolyásolt. Az Esti Újság úgy tudja a vádhatóság munkáját nagyban segítette a politikus tavaly letartóztatott munkatársnője.

 

Miután felfüggesztették a fideszes Boldog István mentelmi jogát, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta az uniós pályázatok elbírálását, az ügyészség házkutatást tartott a honatyánál és gyanúsítottként ki is hallgatták.

Boldog egyik munkatársnőjét tavaly vették őrizetbe és helyezték előzetes letartóztatásba, mert a TOP-pályázatokkal kapcsolatban felmerült, hogy azokat befolyásolták törvénytelenül. Így már csak idő kérdése volt, hogy Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogát felfüggesztik-e. Nos ez megtörtént. Úgy tudjuk a nyomozók munkáját Boldog kolleganője is segítette.

Így az elkövetett visszaélések kapcsán kihallgatták, a Központi Nyomozó Főügyészség emberei pedig a múlt héten házkutatást tartottak nála.

Mint ismeretes, a jobbikos Csányi Tamás parlamenti képviselő arról kérdezte a legfőbb ügyészt, pontosan mi történt Boldog kétpói házában május 12-én. Polt Péter válaszából pedig kiderült, pontosan mivel gyanúsítják a fideszes politikust.

A főügyész azt írta, május 14-én gyanúsítottként hallgatták ki Boldog Istvánt két rendbeli felbujtóként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének, két rendbeli felbujtóként elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettének és két rendbeli felbujtóként elkövetett versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban elkövetett bűntettek megalapozott gyanúja miatt. Az ügyészek a házkutatáskor „bizonyítási eszközöket” foglaltak le a helyszínen.

Boldog képviselőt nem vették őrizetbe, s az előzetes letartóztatását sem tartotta indokoltnak az ügyészség, ahogy anno sem Mengyi Rolandnál, sem Pedig Simonka Györgynél sem tartották ezt indokoltank, akik szintén Fideszes politikusok.